Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zájem o slevovou Karlovy Vary Region Card předčil očekávání

Zájem o slevovou Karlovy Vary Region Card předčil očekávání. Karlovy Vary kvůli přilákání turistů zpět do města výrazně zlevnily kartu, která umožňuje zdarma jízdu v MHD V Karlových Varech a Mariánských Lázních a poskytuje vstup zdarma nebo s velkou slevou na památky. Zatímco za celý loňský rok se karet prodalo asi 700, za červen, červenec a srpen letošního roku se jich prodalo 33.000, řekl ředitel karlovarského infocentra Josef Dlohoš.

"Zájem o Karlovy Vary Region Card byl v době prázdnin opravdu velký. My jsme ji zlevnili na podporu cestovního ruchu a cena začínala od 100 korun na osobu a dva dny. A zejména tuzemská klientela, která v období prázdnin do Karlových Varů přijela, o ni měla obrovský zájem, protože za tuto cenu mohla navštívit veškerá návštěvní místa nejen v Karlových Varech, ale v celém regionu," uvedl Josef Dlohoš.

Slevová karta se tak stala spolu s vouchery na ubytování, které poskytovalo město, silnou motivací pro příjezd do lázeňského města. Kartu si dokonce kupovali i sami obyvatelé města, protože spolu s možností navštívit turistické cíle byla dokonce levnější než standardní jízdné.

Tento efekt pak zaskočil i městský Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV), který ve městě provozuje MHD. Cestujících, kteří jezdili zdarma díky Karlovy Vary Region Card, bylo tolik, že zvýšili dopravci ztrátu, kterou už tak způsobil pokles cestujících kvůli obavám z koronaviru. Podle ředitele DPKV Lukáše Siřínka se ale o pokrytí těchto zrát nyní jedná s městem.

Od září se Karlovy Vary Region Card prodává od 350 korun. Původní cena byla 600 korun. Jak dlouho bude město poskytovat tuto cenu poskytovat, zatím není jasné. Záležet bude na vývoji v cestovním ruchu.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, rekreace, hotely, MHD, památky, koronavirus, K.Vary, Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Dopravní podnik Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o slevovou Karlovy Vary Region Card předčil očekávání  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.