Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podle meteorologů zasáhnou kraj silné bouřky

V platnosti je opět výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před vydatnými dešti pro celé území Karlovarského kraje. Bouřky by měly dorazit kolem poledne, místy může spadnout až 35 milimetrů srážek. Lokálně hrozí riziko rozvodnění malých toků.

Rtuť teploměru se dnes bude pohybovat od 28 do 31 stupňů. Teplé počasí s sebou přináší i bouřky, ty by se měly vyskytovat ojediněle, doprovázet by je mohly také přívalové deště. 

Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ varují meteorologové.

Výstraha meteorologů je v platnosti od dnešního poledne do půlnoci. Předpovědi odhadují, že přeháňky můžeme očekávat i během úterka. Teploty se budou pohybovat od 26 do 29 °C. Ve středu už nás čeká polojasná obloha a teploty mezi 27 až 30°C. 

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com / ČHMÚ

Štítky bouřky, předpověď, déšť, Karlovarský kraj, meteorolog, bouřka, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle meteorologů zasáhnou kraj silné bouřky  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.