Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nelegální a velmi zapáchající odpad putoval zpět do Německa

Karlovarští celníci zadrželi dvě nákladní vozidla, která chtěla do České republiky převést více než padesát tun odpadu. Auta byla vrácena zpět do Německa a podnět k šetření dostaly příslušné orgány.

„Akce zaměřená na nelegální dovoz odpadu do České republiky probíhala na celém území našeho státu. Hlavním důvodem bylo především zabránění přepravy biologického a zdravotnického odpadu v souvislosti s COVID-19,“ uvedla Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Hlídky karlovarských celníků zjistili ve dvou případech porušení právních předpisů v oblasti přepravy odpadů.

„V prvním případě se jednalo o 24,4 tun zapáchající směsi plastů s příměsí komunálního odpadu, ve druhém o 26 tun stavební suti. Nejednalo se sice o odpad obsahující biologický či zdravotnický materiál, přesto přepravci porušili předpisy, když nepředložili potřebné doklady a povolení k přepravě odpadů,“ dodává Lenka Havelková.

Případy byly předány k dalšímu řízení České inspekci životního prostředí a Ministerstvu životního prostředí, nelegální odpad byl vyvezen zpět do země původu, Německa.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto celní správa

Štítky celní správa, odpad, COVID-19, Německo, Karlovarský kraj, Česko, Česká inspekce životního prostředí, Ministerstvo životního prostředí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nelegální a velmi zapáchající odpad putoval zpět do Německa  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.