Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koupaliště v Karlovarském kraji jsou až na dvě výjimky bezpečná

Voda v koupalištích v Karlovarském kraji je zatím i přes mírné zhoršení vhodná ke koupání. Výjimkou je Velký rybník u Hroznětína, kde je podle hygieniků už voda ke koupání nebezpečná, a Skalka, kde by se lidé také už koupat neměli. Naopak výbornou kvalitu mají přírodní koupaliště na Sokolovsku, vyplývá z posledních odběrů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Na Velkém rybníku zjistili hygienici masivní nárůst sinic a vodního květu. Kvalita vody je tam tak na pátém, nejhorším stupni z pětistupňové škály.

Na Rolavě v Karlových Varech se mírně, na třetí stupeň, zhoršila kvalita vody na pláži a u mola. Na brouzdališti zůstal druhý stupeň kvality, voda tu má jen mírně zhoršené vlastnosti.

Na Sokolovsku má i nadále vodu bez závad koupaliště Michal u Sokolova, přehrada Tatrovice, Bílá voda u Chodova nebo nádrže Boden i Rádě u Habartova. Na Tajchu u Šindelové je má voda zhoršenou kvalitu na třetím z pěti stupňů kvality.

Odběry z minulého týdne na Chebsku zjistily špatnou kvalitu vody na Skalce, kde je voda už nevhodná ke koupání. Na Jesenici je naopak voda zatím bez závad.

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ČR, rekreace, koupaliště, Karlovarský, Karlovarský kraj, Velký rybník, koupání, Karlovy Vary, okres Sokolov, Krajská hygienická stanice, Hroznětín, Rolava, Sokolov, Tatrovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Karlovarském kraji jsou až na dvě výjimky bezpečná  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.