Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Do senátních voleb v sokolovském obvodu bylo zaregistrováno šest kandidátů

Sokolovská radnice zaregistrovala šest podaných kandidátních listin do zářijových senátních voleb, sdělil mluvčí města Michal Švarc. Před šesti lety kandidovalo do horní komory v obvodu č. 2 - Sokolov devět kandidátů. Ve druhém kole zvítězil Miroslav Balatka (STAN), který místo v Senátu bude letos obhajovat.

Podle veřejných zdrojů za ANO letos kandiduje Jana Mračková Vildumetzová, bývalá hejtmanka, současná poslankyně, a také jednička na kandidátce ANO do krajských voleb. Hnutí Místní poprvé nominovalo pro senátní volby svého kandidáta, je jím dlouholetý starosta Horního Slavkova na Sokolovsku Alexandr Terek (nez.). Hnutí SPD, které tvoří koalici s Trikolorou, letos do voleb o senát nasadilo Josefa Vaňka. Kandiduje také Jan Picka, současný místostarosta Sokolova, který byl před šesti lety v senátních volbách třetí. Tehdy ještě kandidoval za ČSSD, letos jej nominovalo hnutí Volba pro kraj. Šestou stranou, která nominovala svého kandidáta, je Srdcem pro..., za kterou bude kandidovat učitelka Dana Wittnerová.

Ze současných parlamentních stran svého kandidáta v Sokolově nepostaví ODS ani TOP 09. Piráti rovněž nebudou samostatně kandidovat, ale podpoří kandidaturu senátora Balatky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky ČR, volby, senát, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do senátních voleb v sokolovském obvodu bylo zaregistrováno šest kandidátů  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.