Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve volbách v Mírové a Horách vyhráli nezávislí kandidáti

Nezávislí kandidáti uspěli v sobotních komunálních volbách v Mírové a Horách na Karlovarsku. Volby se konaly v mimořádném termínu kvůli poklesu počtu zastupitelů pod zákonné minimum. V obou obcích zvítězily kandidátky v čele s dosavadním vedením obce, vyplývá z údajů volebního serveru volby.cz.

V Mírové kandidovaly dvě sdružení nezávislých kandidátů SNK Za perspektivní Mírovou a Občané pro Mírovou. V sedmičlenném zastupitelstvu usednou čtyři zástupci SNK Za perspektivní Mírovou, kterou vedla dosavadní starostka Lenka Baštová, a tři ze sdružení Občané za Mírovou. V obci je 263 zapsaných voličů. K volbám jich přišlo 71,1 procenta.

V Horách u Karlových Varů měli voliči jednodušší výběr, kandidovalo jen jedno sdružení Klidné Hory, jejíž jednička na kandidátce byla dosavadní starostka Lucie Hostašová. Sedm míst v zastupitelstvu tak zaplní kandidáti jediného sdružení. K volbám přišlo v sobotu 37,59 procenta z 266 zapsaných voličů.

Volby se v sobotu v Česku konaly ve 13 obcích devíti krajů. Celková volební účast byla 60,87 procenta.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, obce, Karlovarský kraj, Poslanecká sněmovna, hora, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Karlovy Vary, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve volbách v Mírové a Horách vyhráli nezávislí kandidáti  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.