Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zájem o volby z izolace je v Karlovarském kraji zatím malý

Lidé, kteří jsou v Karlovarském kraji v domácí izolaci kvůli koronaviru, zatím projevili jen malý zájem o možnost volit z auta nebo si nechat volební urnu přinést domů. Na hygieniky se dosud obrátilo o radu šest lidí v karanténě, další tři lidé se informovali na krajském úřadu o možnosti odvolit doma. V kraji je přitom podle údajů krajského úřadu kvůli koronaviru v karanténě 202 lidí.

Do karantény kvůli možnému riziku nákazy se lidé mohou dostat buď z nařízení hygieniků nebo po rozhodnutí praktického lékaře. Hygienici evidují nyní jen 15 lidí, kterým nařídili karanténu. Zbytek tak tvoří ti, kteří jsou doma na základě rozhodnutí lékaře. V počtu, který udávají hygienické stanice a Okresní správa sociálního zabezpečení, ale nemusí být podnikatelé nebo živnostníci, kteří si nenechají vystavit neschopenku.

V Karlovarském kraji budou tři takzvaná drive-in volební místa, kde budou moci ve středu volit z auta lidé v karanténě. Na Chebsku to bude v areálu chebské nemocnice, na Sokolovsku v areálu Krajské správy a údržby silnic v Chebské ulici v Sokolově a na Karlovarsku v areálu Krajského úřadu ve Dvorech. Odvolit tam lidé budou moci dnes od 7:00 do 15:00.

Pokud lidé v karanténě nemohou dojet hlasovat autem, mohou si na telefonních číslech, která jsou na webových stránkách Karlovarského kraje, objednat hlasování do zvláštní přenosné schránky. Je to ale nutné udělat do 1. října do 20:00. Komisaři k nim pak dojedou v běžných čase voleb, to je v pátek 2. října od 7:00 do 22:00 anebo v sobotu 3. října od 7:00 do 14:00.

V Karlovarském kraji je podle posledních údajů krajských hygieniků k dnešnímu dni 608 aktuálně nakažených koronavirem. Jejich počet proti minulému týdnu klesnul. Stále se ale objevují malá ohniska, například od minulého týdne je v karanténě část souboru chebského divadla, které tak muselo do 2. října zrušit svá představení.

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ČR, volby, koronavirus, senát, Karlovarský, kraje, Karlovarský kraj, karanténa, COVID-19, krajský úřad, Krajská hygienická stanice, okres Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o volby z izolace je v Karlovarském kraji zatím malý  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.