Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarsko po zlatém setu neprošlo přes Ankaru do semifinále

Volejbalisté Karlovarska se přes Ankaru do semifinále Vyzývacího poháru neprobojovali. Po porážce před týdnem v Turecku 0:3 sice vyhráli doma odvetu 3:1, ale zlatý set ztratili 12:15. O historický postup bojovali Západočeši dvě a půl hodiny.

Karlovarský lídr domácí extraligy věřil, že před svými fanoušky bude silnější a podá lepší výkon. A to splnil. Ankaře se na rozdíl od úvodního čtvrtfinále ve všech činnostech vyrovnal a navíc měl vyšší úspěšnost na příjmu, zkušený nahrávač Ticháček tak mohl tvořit hru podle své libosti.

Univerzál Rejlek z jeho nahrávek útočil s úspěšností 68 procent a dostal se na 27 bodů stejně jako polský smečař Lukasz Wiese. První set vyhráli svěřenci Jiřího Nováka 25:21, druhý po dramatické koncovce ztratili 31:33. Další dvě sady ale urvali pro sebe a vše musel rozhodnout zlatý set. Vyrovnaný byl do stavu 10:10, pak už turecký tým byl vždy minimálně o krok k postupu blíže.

Zlatý set v této sezoně evropských pohárů ukončil naději již čtvrtému českému klubu. Hráčky Olomouce se přes Chimik Južnyj nedostaly do hlavní fáze Ligy mistryň, Olymp v Challenge Cupu vypadl po velké bitvě se slovinským Kamnikem a v prosinci volejbalisté Dukly Liberec ve zlatém setu podlehli v Poháru CEV Galatasarayi Istanbul.

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky Sport, volejbal, muži, Vyzývací, čtvrtfinále, Karlovarsko, Ankara, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, Turecko, semifinále, Łukasz Wiese, Jiří Novák, Liga mistryň CEV, Challenge Cup, Dukla Liberec, Istanbul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko po zlatém setu neprošlo přes Ankaru do semifinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.