Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

K zisku extraligového titulu zbývá poslední krok, stačí udržet domácí neporazitelnost

Volejbalisté Karlových Varů včera večer prolomili neporazitelnost Jihostroje České Budějovice na domácí palubovce a přidali druhý bod ve finálové sérii. V ní vedou 2:0 na zápasy a v pondělí budou mít první finálový mečbol.

Jihostroj  – Karlovarsko 1:3
(20:25, 25:18, 22:25, 16:25)

Rozhodčí: 
Krtička J., Činátl R. 

Sestavy: 
Domácí: de Amo, Michálek, Mach, Schouten, Zmrhal, Ondrovič, libero Kryštof. Střídali: Stoilovič, Polák, Todua, Rejlek, Piskáček. 

Hosté: Vašina, Patočka, Indra, Wiese, Wilson, Keemink, libero Pfeffer. Střídali: Lux, Ticháček, Baláž, Kočka.

První set začalo lépe Karlovarsko. Hosté nastoupili v českobudějovické Sportovní hale zostra a zejména svým servisem dělali Jihostroji opět problémy. Českobudějovičtí se drželi, Schouten se několikrát ukázal důraznou smečí, ale domácí marně stahovali skóre. Ještě za stavu 19:20 byl první set pro domácí přece jen nadějný, ale v koncovce už se Západočechům podařilo utéct do vedení 23:19. Vítězství v prvním setu si pak snadno pohlídali a utkání na jihu Čech odstartovali lépe.

Do druhé sady nastoupil Jihostroj v lepší formě. Od počátku vedl a univerzál Schouten s chutí skládal balony na polovinu soupeře. Jihočeši měli celý set významný bodový náskok a soupeři nedávali šanci se dotáhnout. Zlepšil se zejména servis, který dělal hostům problémy. Karlovarsku se naopak přestalo dařit na podání a zdálo se, že karta se obrací. Když Jihostroj vedl už 19:11, bylo jasno. Hosté se v koncovce mírně přiblížili díky kvalitně útočícímu Indrovi, ale Jihostroj si náskok utéct nenechal a žádné drama se nekonalo – 25:18.

Třetí se byl pro další vývoj zápasu určující. Lépe do něj vstoupili Západočeši, kteří měli mírný náskok. Hra se ale postupem času vyrovnala a mužstva se přetahovala o každý míč. S blížícím se koncem setu Karlovarsko opět zabralo na servisu a vybudovalo si náskok 18:15. Pro hosty nebyl žádný míč ztracený a někdy vybojovali i zdánlivě nemožné. V koncovce mělo Karlovarsko navrch a Jihostroj marně dotahoval. Hosté vedli 23:20 a vítězství ve třetím setu už si vzít nenechali.

Domácí byli po prohrané třetí sadě zabrždění, za to Karlovarsku průběžné vedení vlilo další krev do žil. Stále se dařilo na útoku Indrovi a velmi dobře hrál i Vašina, který nebezpečně podával. Jihostroj ve čtvrtém setu pouze dotahoval a nepomohlo ani střídání univerzálů. Za domácí musel trenér Dvořák poslat do hry i ne zcela vyléčeného Stoiloviče, který pomáhal s přihrávkou. Za stavu 11:17 už střídačka Karlovarska skákala v očekávání vítězného konce zápasu. Ten se velmi prodloužil kvůli spornému balonu a hádce mezi domácím trenérem a delegátem utkání. Domácím se v závěru setu nedařilo, a tak se ani utkání nedohrávalo ve velkých emocích. Karlovarsko se stalo prvním týmem, který v sezoně dobyl českobudějovickou Sportovní halu.

„Opět jsme dostali spoustu es a nijak extra jsme soupeře neohrozili naším servisem. Nepodávali jsme ani na takové úrovni, jako v Karlových Varech, tím pádem jsme se hůř bránili. I když jsme paradoxně dnes bránili lépe než v prvním zápase, na Vary to nestačilo. Karlovarsko útočilo velmi dobře z těžkých nahrávek a tlačilo nás servisem,“ shrnul trenér VK Jihostroj České Budějovice René Dohnal. 

O poznání více důvodů ke spokojenosti měl trenér hostů Lukáš Vašina„Jsme velice rádi, že jsme tady vyhráli, protože jsme věděli, že Budějovice jsou kvalitní tým, který doma diriguje hru a je výborný na servisu. Je důležité, že jsme udělali druhý krok, ale ještě není hotovo. Teď se zase musíme soustředit na zápas u nás doma a pokusit se sérii ukončit. Myslím si, že to ještě bude těžké,“ uzavřel

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, finále, Karlovarský kraj, Jihostroj, České Budějovice, Lukáš Vašina, trenér, VK Jihostroj České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K zisku extraligového titulu zbývá poslední krok, stačí udržet domácí neporazitelnost  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.