Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Lvi kladli větší odpor jen na začátku

Volejbalisté Karlových Varů mají za sebou výtečný vstup do semifinálové série play off extraligy mužů. V prvním duelu porazili tým Lvů Praha vcelku jednoznačně 3:0 na sety a mohou se soustředit na druhé utkání, které se hraje ve čtvrtek v Praze.

Včerejší duel nabídl velmi vyrovnaný první set, ve kterém ale nakonec domácí tým lépe zvládl koncovku a nepřipustil podobné komplikace jako na začátku čtvrtfinále, kde Západočeši s Kladnem prohrály hned dva úvodní sety. Včera se ale Karlovy Vary ujaly vedení, které v dalším průběhu navyšovaly.

A zatímco první set vyhrálo Karlovarsko 25:23, ten druhý už byl o poznání kratší. V něm dovolilo soupeři pouze 17 bodů a jasně na palubovce dominovalo. A svoji dominanci potvrdili domácí i ve třetím setu, který Západočeši vyhráli 25:13.

Výhra 3:0 na sety znamená vedení 1:0 v sérii hrané na tři vítězná utkání a klid před čtvrteční druhou bitvou. Ta se hraje v Praze v nové hale, kterou karlovarský trenér Jiří Novák velmi chválil.

„Já jsem rád za novou halu tohoto klubu, je reprezentativní a v takové se hraje lépe nejen domácím, ale i soupeřům,“ poznamenal trenér Jiří Novák před duelem, který ve čtvrtek začíná v 18 hodin.

Ve druhé semifinálové sérii porazil Jihostroj České Budějovice Duklu Liberec 3:2 na sety.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, play off, Praha, Jiří Novák, Dukla Liberec, Kladno, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvi kladli větší odpor jen na začátku  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.