Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Startuje čtvrtfinále extraligy, do KV Arény míří Kladno

Volejbalisté Karlových Varů dnes zahájí závěrečnou část extraligy. Jako vítěz základní části nastoupí na domácí palubovce, kde budou hostit tým Kladna. To v extraligové tabulce skončilo po dvaadvaceti kolech osmé, proto je domácí tým v utkání jasným favoritem.

"Pokud je nepodceníme a každý z nás si odehraje na své pozici to, co má, myslím, že s tím nebude větší problém a postoupíme," říká před dnešním duelem kapitán VK ČEZ Karlovarsko Lukáš Ticháček.

Ve prospěch Karlovarska mluví jak stabilní výkony v celé základní části, tak i vzájemné zápasy. Oba totiž Západočeši vyhráli jednoznačně 3:0 na sety. Jenže i relativně slabší soupeř může klást velký odpor.

„Každý slabší soupeř proti nám může být nebezpečný v tom, že ho podceníme. Ale doufám, že tohle se z naší strany nestane. A další věc je, že pokud budeme hrát na Kladně, tak oni budou kopat do servisu, budou hrát na stoprocentní riziko a může se jim povést pár balonů. Můžou jít do těch zápasů s tím, že nemají co ztratit, jenže my jdeme z pozice, že musíme vyhrát, nic jiného nikdo nebere,“ pokračuje kapitán, který nabádá k tomu, aby se jeho spoluhráči soustředili více na sebe a vlastní výkon, než na soupeře.

„Jsme jasný favorit, hráli jsme celou základní část o to, abychom skončili první. A o to, abychom v každé té sérii, ať už je to čtvrtfinále, semifinále, byli favoritem a měli výhodu domácího prostředí. Určitě se budeme soustředit na svoji hru. Když každý z nás podá trošku víc než standardní výkon, tak tu kvalitu náš tým má. A musíme to potvrdit jenom na tom hřišti, nikde jinde,“ dodává Lukáš Ticháček.

Dnešní úvodní čtvrtfinálový duel mezi VK Karlovarsko a Kladnem se hraje v míčové hale KV Arény od 18 hodin. Odveta je pak na programu v neděli na Kladně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, Kladno, Karlovarský kraj, Lukáš Ticháček, ČEZ, čtvrtfinále, KV Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje čtvrtfinále extraligy, do KV Arény míří Kladno  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.