Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Finále poháru je tady, Karlovarsko vyzve Duklu Liberec

Míčová hala karlovarské KV Arény hostí po celý víkend finálový turnaj Českého volejbalového poháru. Do lázeňského města přijelo osm nejlepších mužstev, ze kterých zbyla jen dvě nejlepší. A ty se dnes v podvečer utkají o cennou trofej.

Cesta obou dnešních soupeřů, tedy domácího VK Karlovarsko a Dukly Liberec byla naprosto rozdílná. Zatímco domácí celek vyhrál jak čtvrtfinálový tak i semifinálový duel vcelku hladce, Dukla se musela o postup do finále poprat s favorizovaným Jihostrojem České Budějovice. Ten ale nakonec udolala 3:1 na sety a dnes se může postavit dalšímu favoritovi, kterým tým VK Karlovarska určitě je.

Domácí celek zatím ve finálovém turnaji neztratil ani set a spokojenost panuje v celém týmu. „Gratuluji klukům. Je to super postup do finále. Myslím si, že jsme to měli jednodušší. Ústí se zřejmě v sobotu unavilo a my jsme to měli celé tři sety pod kontrolou. Dobře jsme podávali. Gratulace celému týmu a klubu k postupu,“ říkal po včerejším vítězném utkání kapitán VK Karlovarsko Lukáš Ticháček.

A spokojený byl i trenér VK Karlovarsko Jiří Novák: "Výsledek je pozitivní. Jsme po dvou letech opět ve finále poháru, což je fajn. V tom utkání byly světlé pasáže, ale i hlušší místa. Celkově jsme drželi Ústí dál od sítě kvalitním podáním. Mohli jsme z toho vytěžit víc."

Oba dnešní soupeři se ve finále Českého volejbalového poháru utkali už před třemi lety, kdy se z vítězství radovala Dukla Liberec. Karlovy Vary zatím pohár nezískaly a budou tak dnes bojovat o své premiérové vítězství. Zápas se hraje opět v míčové hale KV Arény a začíná v 17:40. Ani dnes nemají na zápas povolen vstup diváci. Zápas ale přímým přenosem vysílá ČT 4 Sport.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, pohár, VK Karlovarsko, Final 8, Karlovy Vary, finále, Karlovarský kraj, Dukla Liberec, KV Arena, České Budějovice, Lukáš Ticháček, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finále poháru je tady, Karlovarsko vyzve Duklu Liberec  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.