Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volejbalisté VK Karlovarsko mají za sebou druhý turnaj Ligy mistrů

Hráči Karlových Varů se vypravili do německého Friedrichshafenu, kde se konal druhý turnaj základní části letošní Ligy mistrů. Cesta nebyla pro západočeský celek vůbec jednoduchá. Po cestě se totiž porouchal autobus a nepříjemná zpráva přišla i z dějiště turnaje.

"Již během cesty nám byla sdělena informace o nešťastném nálezu u domácího týmu. Tím jsme vlastně už po cestě získali historicky první výhru v této soutěži, i když jsme ji nevybojovali na palubovce. Domácímu týmu totiž byly všechny zápasy kontumovány“ vysvětlil manažer VK Karlovarsko Ondřej Hudeček a narážel tak na pozitivní testy hráčů německého týmu na covid-19.

"Náš klub přeje domácím hlavně zdraví a brzký návrat na palubovku. Plně soucítíme s týmem Friedrichshafenu, který turnaj pořádal a nemohl se ho zúčastnit," dodal manažer.

Karlovy Vary tak prakticky čekala už jen dvě utkání. Nejprve s italským Trentinem a poté s ruským Novosibiskem.  Italové byli jasným favoritem zápasu, který dotáhli do vítězného konce a v poměru 3:1.

"Nebudeme se chválit, ale ani hanit. Jsem rád, že jsme se snažili hrát našimi zbraněmi, ale bohužel stále ještě kousek chybí k vítězství," hodnotil první odehraný zápas v Německu trenér VK Karlovarsko Jiří Novák.

Ke druhému duelu nastoupili borci z Karlových Varů opět bojovně. První set sice s ruským celkem prohráli 23:25, ale následující druhý a třetí set urvali po napínavé přetahované. Druhá sada skončila 31:29 a třetí 29:27. Vyrovnaný duel pokračoval i ve čtvrté sadě, kterou pro změnu zvládl lépe Novosibirsk v poměru 25:23, což ho nakoplo do závěrečného pátého setu. I ten byl ale vyrovnaný a skončil výhrou Novosibirsku 15:13.

Nyní čeká karlovarský celek poslední duel základní části extraligy, ve kterém bude zítra večer hostit průběžně třetí Liberec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vk karlovarsko

Štítky volejbal, VK Karlovarsko, liga mistrů, výhra, Liga mistrů UEFA, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, Friedrichshafen, Ondřej Hudeček, Novosibirsk, Jiří Novák, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté VK Karlovarsko mají za sebou druhý turnaj Ligy mistrů  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.