Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výjimku pro Ligu mistrů volejbalisté Karlovarska potřebovat nebudou

Vedení prestižní evropské soutěže změnilo hrací formát a svěřenci trenéra Jiřího Nováka se na domácí palubovce vůbec nepředstaví. Svá utkání odehrají formou turnajů v Trentu a Friedrichshafenu.

"Přišli jsme o možnost hrát doma, to nás mrzí, ale budeme se s tím muset vyrovnat," prohlásil trenér VK ČEZ Karlovarsko Jiří Novák.

Vedení Ligy mistrů rozhodlo, že se základní část odehraje systémem dvou turnajů, které skupinu E zavedou do Trenta a do Friedrichshafenu. Důvodem změny formátu elitní klubové soutěže jsou dále trvající problémy s pandemií koronaviru.

Karlovarsko má ve své skupině E italské Trento, německý Friedrichshafen a ruský Novosibirsk. S každým z těchto celků se utká celkem dvakrát.

"Do Ligy mistrů máme ještě skoro celý měsíc, chceme být konkurenceschopní," pokračovat dále trenér a poukazoval na fakt, že zatímco ostatní mužstva ze skupiny hrají domácí ligové soutěže bez přerušení, v Česku bylo zakázáno i trénovat.  

To se ale už změnilo a VK Karlovarsko už opět trénuje ve své míčové hale. Ta navíc v minulých týdnech dostala i výjimku pro pořádání Ligy mistrů. Ta je ale nyní po změně formátu zbytečná.

"Přáli jsme si hrát doma i proto, že ve své hale hrajeme líp než v hokejové aréně, která je obrovská a my tam netrénujeme. Snažili jsme se teď trénovat, jak to šlo, ale tři týdny jsou tři týdny. Některé týmy u nás jsou na tom ale ještě hůř než my, byly úplně bez možnosti trénování, takže si nebudeme stěžovat,“ dodal Jiří Novák s tím, že první turnaj Ligy mistrů čeká volejbalisty Karlovarska od 1. do 3. prosince v Trentu. Další tři zápasy pak sehrají v únoru ve Friedrichshafenu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky liga mistrů, VK Karlovarsko, volejbal. Karlovy Vary, KV Aréna, Liga mistrů UEFA, Karlovarský kraj, Friedrichshafen, Jiří Novák, trenér, soutěž, Trento, pandemie covidu-19, ČEZ, volejbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výjimku pro Ligu mistrů volejbalisté Karlovarska potřebovat nebudou  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.