Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Černoch a Reilly dostali jednozápasové tresty za fauly v pátečním zápase

Karlovarský hokejový útočník Jiří Černoch a obránce Českých Budějovic William Reilly dostali jednozápasové tresty za fauly v pátečním 14. kole extraligy. Disciplinární komise soutěže potrestala i útočníka Plzně Adriána Holešinského a obránce Tomáše Pavelku z Hradce Králové pokutou ve výši 10 procent měsíčního platu za nafilmovaný pád.

Pokutu za porušení herního řádu dostalo Kladno, jehož trenér David Čermák po utkání proti Pardubicím kritizoval rozhodčí. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje o tom informovala na sociální síti X.

Černoch byl dodatečně potrestaný za atak na útočníka Martina Beránka v úvodu zápasu. Rozhodčí René Hradil a Pavel Obadal kapitána Energie nevyloučili, předseda disciplinární komise Viktor Ujčík mu ale za zásah do oblasti hlavy a krku dodatečně zastavil činnost. Osmadvacetiletý útočník bude v sestavě Karlových Varů chybět dnes na ledě Mladé Boleslavi.

Reilly se provinil proti pravidlům ve stejném utkání, Hradil s Obadalem jej po kontrole u videa za faul kolenem na útočníka Vojtěcha Čihaře v 10. minutě poslali s vyšším trestem předčasně do kabin. Kanadský obránce přijde o dnešní souboj proti Třinci.

Holešinský dostal pokutu za nafilmovaný pád v zápase na ledě Vítkovic, kdy podle disciplinární komise ve 2. třetině "přihrál" pád po zákroku útočníka Chada Yetmana. Rozhodčí Tomáš Cabák a Filip Vrba vyloučili pouze kanadského hráče. I v případě Pavelky rozhodčí přímo v utkání proti Litvínovu potrestali pouze soupeře, ve 2. třetině musel na trestnou lavici usednout Michal Gut.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Sport, hokej, extraliga, disciplinární, Karlovy Vary, Černoch, České Budějovice, Reilly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černoch a Reilly dostali jednozápasové tresty za fauly v pátečním zápase  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.