Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hokejisté Karlových Varů rozstříleli favorizované Vítkovice 6:2

Parádní start sezony mají za sebou karlovarští hokejisté. Na ledě jednoho z favoritů extraligy vyhráli vysoko 6:2 a potvrdili skvělou formu z přípravy. Energie rozhodla čtyřmi góly už v úvodní části zápasu, dvakrát se prosadili Švéd Lukas Zetterberg a Tomáš Rachůnek. Na skvělou výhru budou chtít Západočeši navázat i v neděli, kdy na svém ledě přivítají brněnskou Kometu.

Vítkovice zahájily první zápas sezony takřka hororově. Jejich pohromu odstartoval v šesté minutě Gríger, jenž zblízka pohotově zasunul puk za Machovského. Pak hned první přesilovou hru přetavil už po šesti sekundách v druhý gól Zetterberg a stejný hráč v 17. minutě v další přesilovce po křížném pasu Černocha zavěsil i potřetí. A vítkovickou katastrofu pak dokonal sekundu před koncem úvodní části Rachůnek, který zůstal nepokryt před brankou a po přihrávce od Kangasniemiho přesně trefil pod horní tyčku.

Gólman Machovský tak ve své extraligové premiéře ve vítkovických barvách během dvaceti minut čtyřikrát inkasoval a od druhé části už ho nahradil Klimeš. Domácí ale nastartoval především rychlý snižující gól, který po chybné a laxní rozehrávce hostujícího brankáře Frodla za vlastní klecí hned ve 22. minutě vstřelil Kalus.

Pak ale domácí podržel právě i Klimeš, jenž zhatil sólový nájezd Jiskry. Vítkovice se potom do soupeře pořádně opřely a jejich nápor ještě zhutněl, když ve 29. minutě při hře pět proti čtyřem skóroval od modré čáry Percy. Káňa v další přesile mohl snížit na rozdíl gólu, ale z voleje záhadně minul poloprázdnou bránu a neujaly se ani další nebezpečné situace před karlovarským gólmanem.

Tlak Ostravanů odrazil ve 41. minutě Rachůnek, který vylákal Klimeše a pak střelhbitým objetím brány zasunul kotouč z druhé strany do vítkovické sítě popáté. A bylo po vzdoru Vítkovic. Hosté už si hlídali výsledek a jelikož jim dnes náramně šly přesilovky, při hře pět na čtyři vítězství ozdobili šestou trefou Hladonika.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie Karlovy Vary

Štítky hokej, HC Energie Karlovy Vary, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Karlových Varů rozstříleli favorizované Vítkovice 6:2  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.