Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovy Vary si pojistily služby tria mladých gólmanů, Skuhravý snad neskončí

Hokejoví brankáři Patrik Hamrla, Adam Horák a Jakub Kašpar prodloužili smlouvy s extraligovými Karlovými Vary. V dresu Energie by se měli poprat o místo dvojky za Filipem Novotným. Na západě Čech počítají s tím, že po letošním draftu NHL zřejmě opustí tým sedmnáctiletý gólman Jan Bednář.

Kouč a sportovní manažer Martin Pešout chce přemluvit v pokračovaní v kariéře jednačtyřicetiletého kapitána Václava Skuhravého.

Gólman Jan Bednář, který reprezentoval na loňském mistrovství světa osmnáctek v Umee a v Örnsköldsviku, odchytal v extralize za dvě sezony 28 utkání s průměrem 3,45 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 90,02 procenta a jednou udržel čisté konto.

"Skauti předpokládají, že by měl Honza odejít. Přeji mu hodně štěstí v draftu, aby si ho vybral někdo, kdo mu tu příležitost dá. Aby pracoval ještě více, než pracuje, a aby si tam to místo získal. Předpoklady pro velkého brankáře má," uvedl Pešout. "Spousta gólmanů před ním nezvládlo sezonu v sedmnácti letech. Nebýt jeho, tak předchozí sezona mohla skončit katastrofou, kdyby nás v únoru a březnu nepodržel. Za to mu budu do smrti vděčný."

Šestnáctiletý Hamrla přišel do Karlových Varů na konci ledna ze Zlína a vedle zápasů za dorost a juniorku si připsal debut v extralize v duelu 51. kola na ledě Vítkovic, kam Energie zamířila pouze s mladíky. Při porážce 2:8 za první půlku zápasu inkasoval čtyři branky.

"Věříme, že půjde ve šlépějích Honzy Bednáře a splní nám roli dvojky. I v nároďáku by mohl ukázat, že také on by mohl být v příštím roce draftován," uvedl Pešout na adresu Hamrly, který prodloužil kontrakt do konce sezony 2022/23.

O rok starší Horák nastupoval pravidelně za juniorský tým. Má na kontě jeden duel za Sokolov a v extralize stihl 20. prosince část zápasu v Pardubicích, kde inkasoval jednou ze 13 střel a pomohl k výhře 6:5 v prodloužení. Energie s ním uzavřela novou roční smlouvu a opcí na další ročník.

Devatenáctiletý Kašpar v uplynulé sezoně vedle karlovarské juniorky chytal v prvoligových Benátkách nad Jizerou a Sokolově. V extralize se představil 22. března 2019 na ledě Chomutova, kdy odchytal druhou polovinu duelu při porážce 2:3 po samostatných nájezdech. Ze hry inkasoval z 16 střel jednou. Kontrakt uzavřel do konce nadcházející sezony.

"Jsme rádi, že juniorka nám vychovala Adama Horáka, který jednou zaskočil v Pardubicích a zápas dochytal tak, že jsme ho vyhráli. Tomu budeme chtít dát příležitost také," doplnil Pešout.

Jednat se chystá se Skuhravým. "Když jsem přišel, tak jsme se dohodli na jedné sezoně v první lize, že se pokusíme společně postoupit. Pak samozřejmě nechtěl skončit, protože si ještě chtěl zahrát extraligu. Před sezonou chtěl do předkola a teď zase nechci já, aby skončil," uvedl Pešout, jehož tým před předčasným koncem sezony kvůli pandemii koronaviru po devátém místě v základní části hrál v předkole s Hradcem Králové 1:1 na zápasy.

"Ještě jsem s ním o tom nemluvil, ale nechci, aby skončil takhle. Věřím, že i fanoušci viděli, že tu roli v mužstvu má, a nakonec i postupový gól s Hradcem dal on, stejně tak vstřelil branku v prvním vítězství v play off po více než devíti letech. Nechci, aby takto skončil, a doufám, že ani on ne a ještě rok bude pokračovat," uvedl Pešout.

Karlovy Vary se budou muset vyrovnat s odchody ofenzivních opor Tomáše Rachůnka a Dávida Grígera, kteří neprodloužili smlouvy. Z hostování se do Komety Brno vrátí obránce Dalimil Mikyska. "My si nemůžeme vyskakovat, na jejich místo přivedeme dva útočníky a jednoho obránce," dodal Pešout.

Autoři | Foto hokejkv

Štítky Sport, hokej, extraliga, K.Vary, Hamrla, Kašpar, Horák, HC Energie Karlovy Vary, Václav Skuhravý, Jan Bednář, Patrik Hamrla, National Hockey League, Filip Novotný, Česko, energie, HC Dynamo Pardubice, HC Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary si pojistily služby tria mladých gólmanů, Skuhravý snad neskončí  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.