Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarský útočník Frk nevzdává boj o NHL. Podepsal smlouvu v St. Louis

Odchovanec karlovarského hokeje Martin Frk se znovu popere o místo v NHL. Bývalý útočník Detroit či Los Angeles podepsal dvoucestný kontrakt s vítězem Stanley Cupu z roku 2019 St. Louis Blues. Pro osmadvacetiletého hráče se jedná o jednu z posledních příležitostí, jak si vydobýt stálé místo v nejlepší hokejového lize světa.

Frk, jenž se může pochlubit jednou z nejtvrdších střel v NHL, působí v zámoří od roku 2010, kdy tam zamířil z lázeňského města. První start v NHL si připsal o šest let později v dresu Caroliny. Další utkání sehrál v dresu Detroitu a Los Angeles, kde v minulé sezoně naskočil k šesti zápasům. Většinu času ale strávil na farmě, kde hrál za Ontario Reign. Nyní čeká na střelce původem z Pelhřimova, který zatím nastřádal v NHL 124 startů, nová a zřejmě poslední výzva, jak si získat stálé místo v sestavě.

Ofenzivního hráče angažovalo St. Louis, kde produktivní hokejista podepsal roční dvoucestný kontrakt. O tom, zda začne Frk sezonu na farmě, nebo v prvním týmu, se rozhodne na předsezónním kempu. 
Ve druhém nejlidnatějším městě ve státě Missouri působili v minulosti jiní čeští hráči. Modrobílý dres oblékal například brankář Roman Turek, obránce Roman Polák nebo útočníci Petr Čajánek Martin Ručinský nebo Vladimír Sobotka. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto NHL.com

Štítky Frk, Vary, Hokej, Odchovanec, NHL, National Hockey League, Martin Frk, Detroit Red Wings, Los Angeles Kings, St. Louis Blues, Stanley Cup, Carolina Hurricanes, Vladimír Sobotka, Petr Čajánek, Roman Turek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský útočník Frk nevzdává boj o NHL. Podepsal smlouvu ve St. Louis  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.