Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

České Budějovice zvládly dohrávku v Karlových Varech, vyhrály posedmé v řadě

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili v dohrávaném utkání 42. kola hokejové extraligy v Karlových Varech 4:0. Jihočeši vyhráli už posedmé za sebou, na ledě Energie i podruhé v sezoně a upevnili si páté místo. Domácí neskórovali podruhé za poslední tři zápasy a zůstávají jedenáctí. První čisté konto v sezoně udržel Jan Strmeň, potřeboval k němu 26 úspěšných zákroků.

"Pocity jsou samozřejmě jen ty pozitivní. Určitě jsem nečekal, že odsud odjedu s nulou. Na zápas jsem se moc těšil, ale hlavně pro mě byla důležitá výhra, protože ty body potřebujeme. Dobře víme, jak je to tam namačkané, a to jak kolem nás, tak i okolo domácího týmu. Nebylo jednoduché získat tyhle body a my jsme za ně určitě rádi. A že mám nulu, za to děkuji hlavně spoluhráčům," prohlásil Strmeň.

Západočeši hráli hned zkraje přesilovku, ale neúspěšně. Nebezpečnější byli hráči Motoru. Během přesilovky hostů sice ještě Pech šanci neproměnil, ale když už se zdálo, že úvodní dějství skončí bez branek, prodral se sám až do koncovky před domácího gólmana Habala a proti týmu, kde prožil významnou část kariéry, otevřel v čase 19:56 skóre.

Hosté s vedením získali ještě větší jistotu na hokejkách, byť ve 24. minutě nechybělo mnoho, aby si dal Abdul při obranné práci vlastní gól. Hosté ale přežili i následný závar a sami z brejku udeřili, když se po pěkné souhře prosadil v přečíslení Valský. Další možnosti zvýšit měli Voženílek a Pech. Snížit mohl po přečíslení tří na jednoho Osmík, jenže nedal.

Ve 37. minutě se dostal Vráblík do sóla, Kohout ho sekl přes ruku a hosté měli k dispozici trestné střílení. Ujal se ho Abdul, jenže na Habala vyzrát nedokázal. S bekhendovým zakončením mohl Strmeňovo kouzlo odčarovat Hladonik, ale nepovedlo se mu to. "Motor má dobře poskládaný tým, hrají dobře, ale když nedáme gól, sotva můžeme vyhrát," uvedl domácí útočník Jiří Černoch.

Když pak v 52. minutě chyboval Mikyska, jemuž utekl za vlastní brankou kotouč, a Hanzl zvýšil na 3:0, bylo zřejmé, že hosté ani tentokrát nevyjdou naprázdno.

Trestné střílení pak bylo k vidění i v podání domácího týmu. Černoch mohl v 54. minutě vykřesat alespoň malou naději, jenže dopadl stejně jako předtím Abdul, který shodou okolností fauloval Hladonika, tedy bez úspěchu. Jen chvilku na to završil výsledek v početní výhodě Percy.

"Není v tom našlapaném programu jednoduché jít na odpočatý Motor, který stál minulé kolo, zatímco my jsme hráli těžké utkání. Do toho nám chybí hráči... Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Musíme se s tím rvát. Dnes jsme se rvali, chyběla nám však šikovnost a větší důraz v zakončení. Nešli jsme si za těmi góly tak, jak si šel Motor. Proto dneska zaslouženě vyhrál," přiznal asistent domácího trenéra Tomáš Mariška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Sport, hokej, extraliga, 42. kolo, Karlovy Vary, České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, Extraliga ledního hokeje, Jiří Černoch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice zvládly dohrávku v Karlových Varech, vyhrály posedmé v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.