Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tisícovka není pro kapitána nic speciálního, týmu chce pomoci odvrátit konec sezony

Hokejisty karlovarské Energie čeká dnes v 17:30 třetí zápas předkola play off s Pardubicemi. V sérii hrané na tři vítězná utkání ale prohrávají 0:2 a nesmí si tak už dovolit žádné zaváhání. Tým Západočechů povede do boje v KV Aréně kapitán Václav Skuhravý, kterého dnes čeká extraligové utkání s pořadovým číslem 1000.

„Tisícovka není to pro mě nic speciálního, hlavní je se soustředit na play-off a prodloužení série,“ říká před duelem s Pardubicemi Václav Skuhravý.

Ten ale musí stejně jako jeho spoluhráči vymazat z hlavy nepovedené čtvrteční utkání, které Energie ve východních Čechách prohrála vysoko 3:11.

"V šatně jsme si po čtvrtečním utkání jasně řekli, že ten sobotní zápas jdeme vyhrát pro Václava. Já si nesmírně vážím toho, co pro klub udělal a že ve dvaačtyřiceti letech našel ještě sílu tady jezdit s mladými hráči. Obdivuji, že každý den vstává na trénink, který je vždy ve velkém tempu a intenzitě," říká s respektem ke karlovarské legendě hlavní trenér Karlových Varů Martin Pešout.

Nejen pro Václava Skuhravého, ale hlavně pro setrvání v sérii musejí hráči Energie rychle zmobilizovat všechny síly a soustředit se na dnešní zápas a jeho úspěšné zvládnutí. Ze šatny rozhodně nezní poraženecká nálada a v úspěch věří i hlavní kouč. “Pamatuji si sérii Varů se Slavií, kdy jsme tam dvakrát vyhořeli, doma dvakrát vyhráli a rozhodl až pátý zápas. Je to hokej, my nic nebalíme a budeme se rvát až do poslední minuty,“ dodává hlavní kouč, který má ale trochu problémy se sestavou.

Stavět totiž musí na mladých hráčích a to zejména v obraně. Energie totiž už v prvním duelu v Pardubicích přišla o dva klíčové obránce Michala Plutnara a Dalimila Mikysku, které je samozřejmě těžké nahradit. Nicméně zápas začíná za stavu 0:0 a Energie dnes nutně potřebuje zvítězit. Pokud zápas zvládne, hraje se dnes zítra čtvrtý duel, pokud dnes Karlovy Vary padnou, Pardubice postupují dále a pro Západočechy sezona skončí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, předkolo play off, HC Energie, Karlovy Vary, energie, Václav Skuhravý, Pardubice, KV Arena, Dalimil Mikyska, Michal Plutnar, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisícovka není pro kapitána nic speciálního, týmu chce pomoci odvrátit konec sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.