Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Energie nezvládla druhý duel a již nesmí v sérii zaváhat

Druhý zápas hokejistů karlovarské Energie dopadl katastrofálně. Již po úvodní dvacetiminutovce prohrával tým trenéra Martina Pešouta 1:5, aby si nakonec z Pardubic odvezl jedenáctibrankový příděl.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme několik šancí, ale naložili jsme s nimi špatně, udělali jsme zbytečný faul a od té doby se zápas vyvíjel ve prospěch domácích. Do naší branky spadlo snad všechno, od čtvrtého gólu domácích už to pro nás byla centrifuga,“ zhodnotil nepovedený duel kouč Energie Martin Pešout.

Do branky Západočechů se postavil Filip Novotný, který ale po patnácti minutách a třech obdržených brankách střídal. Jeho nástupce Vladislav Habal ale inkasoval do konce první třetiny ještě dvakrát a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

„Zápas jsme absolutně nezvládli. Vše se nám rozsypalo jako domeček z karet a finální výsledek je až ostudný. Těšit nás může snad je fakt, že jsme utkání dohráli se ctí a neuchýlili se k nějaké tvrdé nebo zákeřné hře,“ řekl po zápase střelec jedné ze tří karlovarských branek Tomáš Vondráček.

Na začátku druhé třetiny dostala Energie další čtyři branky a skóre se posunulo na hrozivých 9:1.

„Na začátku utkání nás podržel Milan Klouček. Povedly se nám pak využít dvě přesilovky, dostali jsme se do náskoku a od třiadvacáté minuty už se zápas pouze dohrával. Předvedli jsme spoustu perfektních zakončení, skvělý výkon,“ pochvaloval si utkání kouč domácích Richard Král.

Zápas v Pardubicích skončil z pohledu Energie 3:11 a stav série předkola play off je 0:2. Vzhledem k tomu, že se tato série hraje na tři vítězná utkání, nesmí si již Západočeši dovolit ani jedno zaváhání. Jinak pro ně totiž letošní extraligová sezóna skončí.

„Hlavní je, abychom na zápas zapomněli. Play off se nehraje na skóre, ale počítají se vítězství. My si musíme odpočinout a připravit se na sobotu. Uděláme vše pro to, abychom tu sérii ještě otočili,“ dodal Tomáš Vondráček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, předkolo play off, HC Energie, Karlovy Vary, energie, FK Pardubice, Tomáš Vondráček, Filip Novotný, Vladislav Habal, Richard Král, Milan Klouček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie nezvládla druhý duel a již nesmí v sérii zaváhat  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.