Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Poslední dvě kola základní části extraligy mohou výrazně zamíchat tabulkou

Hokejisty karlovarské Energie čeká dnes zápas na ledě Pardubic, které hájí sedmou příčku v průběžné tabulce. Západočeši jsou aktuálně devátí a na svého dnešního soupeře ztrácí čtyři body.

Letošní ročník hokejové extraligy nabízí mnoho zajímavých zápletek už v základní části. Vyjma posledních tří celků, které již nemohou na svém postavení v tabulce nic změnit má každé mužstvo šanci si svůj aktuální post polepšit nebo naopak pohoršit. Zatímco Sparta a Třinec bojují o Prezidentský pohár, Mladá Boleslav, Liberec, Hradec Králové a Plzeň se snaží vtěsnat do první čtyřky a vyhnout se předkolu play off.

Tabulka Tipsport extraligy

po 50 odehraných kolech

Klub

Body

1.

Sparta

105

2.

Třinec

103

3.

Mladá Boleslav

91

4.

Liberec

87

5.

Hradec Králové

86

6.

Plzeň

85

7.

Pardubice

76

8.

Kometa

73

9.

Karlovy Vary

72

10.

Vítkovice

71

11.

Litvínov

69

12.

Olomouc

59

13.

Zlín

40

14.

Č.Budějovice

33

A důvod bojovat mají u mužstva v dalších patrech tabulky, neboť tady se bojuje o co nejlepší umístění a výhodu domácího prostřední v předkole play off. To čeká mužstva na pátém až dvanáctém místě a jedním z nich je i aktuálně devátá karlovarská Energie. Ta dnes nastoupí na ledě sedmých Pardubic, se kterými nemá letos kladnou bilanci vzájemných zápasů. Dva ze tří dosud odehraných duelů prohrála v základní hrací době a třetí rozhodla ve svůj prospěch po samostatných nájezdech.

„V Pardubicích nás čeká další nesmírně těžké utkání s velmi kvalitním soupeřem. Dynamo má dobré přesilovky, na ty se musíme připravit," říká před dnešním duelem asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška.

Energie dokázala v posledním odehraném utkání porazit silný Liberec a na předvedeném výkonu by měla stavět i v dnešním zápase.

"V úterý jsme odehráli velmi zodpovědný zápas, zejména směrem do defenzivy. A od toho se potřebujeme odrazit. Dobrá defenziva bude základ úspěchu také v play off, proto na ni hodně pracujeme," dodal asistent hlavního kouče.

Po dnešním utkání, které se v Pardubicích hraje od 18 hodin, bude tým karlovarské Energie čekat závěrečný duel základní části extraligy, který odehraje ve své KV Aréně v neděli proti mužstvu z Hradce Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, HC Sparta Praha, HC Oceláři Třinec, HC Škoda Plzeň, BK Mladá Boleslav, HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední dvě kola základní části extraligy mohou výrazně zamíchat tabulkou  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.