Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Po výhře na Spartě chtějí hráči Energie uspět i doma, dnes hostí Kometu Brno

Mužstvo Karlových Varů odehrálo po reprezentační přestávce skvělý duel v Praze. Na ledě lídra extraligové tabulky předvedlo bojovný a zodpovědný výkon, který jim vynesl zasloužené dva body za výhru 4:3 po samostatných nájezdech.

„Jsem rád, že se nám podařilo ukončit nepříznivou sérii porážek. Na Spartě jsme odehráli velice kvalitní utkání. Nebýt krátkého výpadku ve druhé třetině, kde jsme inkasovali dvě branky, mohli jsme pomýšlet na výhru v základní hrací době. Myslím si, že jsme Spartě byli vyrovnaným soupeřem. V nájezdech se štěstí přiklonilo k nám, druhý bod je zejména zásluha brankáře Habala, který nás v utkání hodně podržel. Věřím, že se tímto zápasem odrazíme k lepším výkonům,“ hodnotil zápas v české metropoli asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.

Výhru a zlepšený výkon chtějí Energetici zopakovat i dnes, kdy budou v domácí KV Aréně hostit mužstvo Komety Brno. Půjde o duel sousedů v tabulce, ve kterém si Karlovy Vary mohou upevnit svojí osmou příčku. V tabulce mají na svého dnešního soupeře pětibodový náskok.

„Kometa má obrovskou ofenzivní sílu v přesilovkách. Naším hlavním stavebním kamenem tedy bude disciplinovanost. Abychom nedávali soupeři příležitost k početním výhodám, ve kterých je tolik silný,“ prozrazuje recept na dnešní utkání asistent trenéra.

Obě mužstva se v této sezoně střetla dvakrát a v každém duelu se z výhry radoval domácí celek. Energie doma vyhrála 4:2 a v Brně padla 0:3. Pokud by se jí opět podařilo ovládnout domácí led, nikdo z hráčů i fanoušků by se určitě nezlobil.

„Musíme navázat na obětavý defenzivní výkon, který jsme podali na Spartě. Pomáhat gólmanovi, který nám to vrátí svými zákroky. Věřím, že se s naším přímým konkurentem porveme o body, které tolik potřebujeme,“ dodal Tomáš Mariška.

Dnešní utkání mezi Energií Karlovy Vary a Kometou Brno se v KV Aréně hraje od půl šesté večer bez přítomnosti diváků. Už v pátek přivítá Energie doma Indiány z Plzně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie/Aleš Bedlík

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, HC Energie Karlovy Vary, KV Arena, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po výhře na Spartě chtějí hráči Energie uspět i doma, dnes hostí Kometu Brno  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.