Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

VIDEO: Brankář Energie Filip Novotný se zapsal do historie extraligy

Co předvedl brankář karlovarské Energie ještě česká nejvyšší soutěž nezažila. Novotný si v poslední minutě zápasu vyjel pro puk k zadnímu hrazení, kotouč zpracoval a vypálil přímo do odkryté branky soupeře. Gól v historii českého hokeje přiznali sudí v minulosti ještě Dominiku Furchovi a Marku Čiliakovi. Těm byl ale zásah přiznán po vlastní brance soupeře, který se naposledy dotkl puku. Karlovarský gólman byl však úplně prvním, kdo skóroval po vlastní střele.

Česká nejvyšší soutěž na takový okamžik čekala dlouhých 11102 utkání. Po zápase na ledě Mladé Boleslavi gólman přiznal, že podobná videa viděl na sociálních sítích a chtěl také zkusit štěstí.

„Viděl jsem, že mladoboleslavský hráč nahazuje puk, tak jsem si pro něj dojel do rohu. Pak jsem si řekl, že to zkusím vyhodit směrem na bránu a ono to tam dojelo. Byl jsem si jistý, že je všechny přehodím a dostanu puk alespoň do středního pásma. Měl jsem na to i dost času, pěkně se to na mne odrazilo. S jistotou jsem tedy puk vyslal, a to, že tam dojel bylo jen štěstí,“ popsal historickou situaci karlovarský gólman Filip Novotný.

Svou střelou přes celé hřiště navíc zpečetil osud mladoboleslavského celku a zvýšil skóre na 1:3 pro Karlovy Vary.

Ještě před Novotným se v roce 2014 z gólu radoval brankář Komety Marek Čiliak. O dva roky dříve se první brankou mohli pochlubit Dominik Furch v dresu Slávie.

„Tohle je kuriózní gól, takže první reakce byla smích - nic jiného nejde dělat," popisoval tehdy Furch, co se v něm odehrávalo po málo vídané situaci.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hokejkv.cz

Štítky hokej, Energie Karlovy Vary, extraliga, Mladá Boleslav, historie, Filip Novotný, energie, FK Mladá Boleslav, Dominik Furch, Extraliga ledního hokeje, HC Kometa Brno, HC Energie Karlovy Vary, Marek Čiliak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brankář Energie Filip Novotný se zapsal do historie extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.