Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Série porážek zastavena, nyní je třeba uhrát další vítězství

To první po dlouhé době uhráli hokejisté karlovarské Energie v pátek, kdy v KV Aréně zaslouženě porazili mužstvo Zlína. Na stejném místě budou dnes odpoledne hostit Kohouty z Olomouce. A opět by rádi brali všechny tři body.

Podařené a hlavně vítězné utkání vyhlíželi hokejisté karlovarské Energie marně šest extraligových kol v řadě. V tom sedmém už nepříznivou sérii prolomili a zcela jednoznačně přehráli Zlín, který porazili 5:1.

„Za výkon našeho mužstva podpořeným Filipem Novotným jsem rád. Myslím si, že jsme konečně odehráli na kotouči velmi dobré utkání. Dokázali jsme vstřelit pět branek, což je velmi povzbuzující. Jsem rád, jak to naše mužstvo zvládlo, vybojovalo a že jsme konečně zlomili tu černou sérii a získali tři body,“ uvedl po pátečním utkání asistent hlavního kouče Karlových Varů Tomáš Mariška.

V pátečním utkání se trefil i mladý útočník Matěj Zabloudil, který si připsal první extraligovou trefu a k utkání sdělil: „Začali jsme plnit to, co nám trenér říkal. Tlačit se více do branky, hrát jednodušeji z našeho pásma. V útočné třetině to dávat na beky, tlačit se před branku. To byla asi hlavní změna,“ hodnotil výkon Matěj Zabloudil a pokračoval: „Zlomili jsme sérii, ve které se nám v přesilovkách nedařilo. Teď už tu produktivitu snad budeme jen zlepšovat. Chceme bodovat, abychom si upevnili místo v tabulce.“

Dnešní duel proti Olomouci sehraje Energie v KV Aréně od 16:00 hodin. Domácí celek chce navázat na páteční výhru a získat další tři body. Asistent hlavního kouče Karlových Varů vidí s pátečním utkáním určitou podobnost. "Čeká nás velmi podobný zápas jako v pátek. Defenzivně laděný, houževnatý soupeř. Velmi silný a odolný v osobních soubojích. My budeme muset chodit před branku a tam vyhrávat souboje. Nesmíme zapomínat ani na zadní vrátka a maximálně pomoci našemu gólmanovi," dodal k odpolednímu duelu Tomáš Mariška.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Energie/Aleš Bedlík

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, PSG Zlín, HC Olomouc, KV Arena, HC Energie Karlovy Vary, Filip Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série porážek zastavena, nyní je třeba uhrát další vítězství  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.