Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oslabená Energie chce konečně bodovat, doma hostí Zlín

Tým Karlových Varů opustily dvě zámořské posily David Kaše a Jakub Lauko. Ti se vrací do svých soutěží a budou pravděpodobně nastupovat v AHL. Západočeši tak přišli v době, kdy prochází ne příliš povedeným obdobím, o dva zkušené borce, kteří se v šatně rychle zabydleli a patřili k tahounům týmu.

„Je škoda, že musejí odjet v rozehrané sezoně, ale s tím jsme od začátku počítali. Ve hře bylo, že by tu zůstali i nadále, jejich mateřské kluby ale nakonec trvaly na tom, aby se vrátili do zámoří,“ popisuje na klubovém webu aktuální situaci hlavní trenér Energie Martin Pešout a nešetří na jejich adresu chválou: „Jsme velice spokojeni s působením Jakuba i Davida v našem týmu. Pomohli nám zacelit díru po předsezónních odchodech Rachůnka s Grígerem. Jsme rádi, že tu mohli hrát a k zápasům přistoupili tak, jak k nim přistoupili. Patří jim velké poděkování"

Pozitivní zprávou pro vedení mužstva Energie tak může být nedávný návrat zmiňovaného Tomáše Rachůnka. Ten by mohl navázat na výkony z loňské sezony a stát se opět jedním z lídrů týmu. Toho mužstvo Energie rozhodně bude potřebovat, neboť musí prolomit sérii šesti porážek. A dnes by k tomu mohlo mít skvělou příležitost. Ve své KV Aréně totiž hostí Zlín, který letos rozhodně nepatří k nejlepším týmům extraligy.

"Hrají velmi týmový a silový hokej. Hodně dohrávají a jsou silní v soubojích, na což si musíme dát pozor. Též umí zazlobit z protiútoků," říká o dnešním soupeři asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška a varuje před jakýmkoliv podceněním.

Po svých svěřencích bude požadovat naprosto zodpovědný výkon s minimem chyb a faulů.

"Musíme navázat na poslední výkon a koncentrovaně dohrát celých šedesát minut. Chceme tuhle sérii jednoznačně zlomit. Už v posledním utkání bylo na hráčích vidět, jak moc chtějí vyhrát. Věřím, že dnes už to vyjde a za celou střídačku slibuji, že pro to uděláme všechno," uzavírá asistent trenéra.

Dnešní duel mezi týmem Energie Karlovy Vary a Zlínem se hraje od 17:30 v KV Aréně.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, PSG Zlín, HC Energie Karlovy Vary, David Kaše, Jakub Lauko, American Hockey League, Tomáš Rachůnek, KV Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabená Energie chce konečně bodovat, doma hostí Zlín  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.