Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tři porážky v řadě jsou moc, Energie chce přerušit špatnou sérii

Hokejisté Karlových Varů jedou k dalšímu utkání do Plzně. Tam je čekají Indiáni, kteří v posledním odehraném duelu rozstříleli vedoucí celek extraligy z Třince 5:0. To Energie si připsala třetí prohru v řadě, když doma nestačila na mužstvo Litvínova.

Západočeské derby patří tradičně k nejsledovanějším zápasům. To dnešní se sice musí odehrát bez diváků v ochozech, nicméně tím tento duel jiskru a náboj rozhodně neztratí. Už jen proto, že oba celky dělí v extraligové tabulce pouhých pět bodů. A zatímco domácí Plzeň hraje momentálně v relativní pohodě, Energii se nedaří.

„Musíme být disciplinovanější, přestat dělat zbytečné chyby a dávat soupeřům tolik zbytečného prostoru na to, aby nám vstřelil branku. Vyvarovat se těchto osobních chyb a nedávat soupeři přesilové hry,“ varuje po prohře s Litvínovem asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška.

Ten ale stejné věci zdůrazňoval už před uplynulými zápasy, přesto se hráčům tyto základní taktické pokyny nepodařilo dodržovat. S Litvínovem navíc Energie inkasovala šest branek.

„Víme, že má Plzeň výbornou přesilovou hru. Zase bude důležité, abychom jim nedali prostor na to, aby hráli. Na to se musíme připravit asi nejvíce,“ pokračuje asistent trenéra.

Obě mužstva se v této sezoně již jednou potkala. Duel se odehrál v KV Aréně a vítězně z něj odcházeli domácí. A i když to byla hubená výhra 1:0, přesto se počítá. V dnešním duelu se ale samozřejmě očekává více branek. A právě na útočnou sílu Indiánů poukazuje i asistent karlovarského trenéra, který se neohlíží na aktuální marodku Plzně.

„Tam ta ofenzivní síla je obrovská a i když vypadne jeden hráč, tak ho nahradí další. V tom bych to vůbec neviděl. Ta ofenzivní síla, která nás tam čeká, je velká. Na to se musíme připravit,“ dodává Tomáš Mariška.

Dnešní duel v Plzni se hraje od půl šesté večer. V neděli nastoupí Energie doma, kde bude od půl čtvrté odpoledne hostit Vítkovice.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, Plzeň, Litvínov, Třinec, KV Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři porážky v řadě jsou moc, Energie chce přerušit špatnou sérii  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.