Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Energie zabojuje o pátou výhru v řadě, v cestě stojí Indiáni

Západočeské derby bude dnes odpoledne hostit karlovarská KV Aréna. Tradiční duel, který je téměř pokaždé beznadějně vyprodán, bude mít tentokrát velmi komorní atmosféru. Stále totiž platí přísná epidemiologická opatření a zákaz vstupu divákům.

Domácí mužstvo jde do zápasu posilněno šňůrou čtyři vítězných zápasů, z nichž ten poslední vybojovalo na domácím ledě proti brněnské Kometě. Toto velmi důležité vítězství vyzdvihl i asistent hlavního kouče Tomáš Mariška: „Čekali jsme těžké utkání, to se potvrdilo. Bylo to vyrovnané, ale řekl bych, že se nám docela povedl vstup do utkání. Po většinu utkání jsme byli aktivnější, ať už pohybem nebo střelecky. Škoda, že se nám nepodařilo proměnit více našich příležitostí, mohli jsme mít zápas trochu víc pod kontrolou. Kometa byla neustále na dostřel, byla nebezpečná, má šikovné a kvalitní útočníky, takže jsme museli až do konce bojovat.“

Právě vstup do zápasu byl v minulých kolech pro hráče Energie trochu problémem. Nyní se ale zdá, že je tento problém vyřešen. Potvrdit to budou moci hráči Karlových Varů už dnes, kdy čeká tradiční a mnohdy velmi vyhecované západočeské derby. Jenže zatímco do zápasu jde Energie posílena čtyřmi výhrami, Plzeň má v hlavě páteční prohru s Třincem.

„Derby bude určitě v něčem jiné tím, že na zimák nemohou diváci. Bude to vyhrocený a extrémně těžký zápas. My se na to musíme dobře připravit. Doufám, že tu vítěznou sérii prodloužíme,“ říká gólman Jan Bednář, který stál v brance při zmiňovaném utkání s Kometou Brno.

Vítězná vlna a poctivá hra od začátku zápasu, to je podle asistenta trenéra recept jak v dnešním duelu uspět. A to jsme ještě nezmínili, že mužstvo Plzně aktuálně vévodí extraligové tabulce.

"Plzeň hraje zatím ve velké formě, dává hodně gólů, je produktivní. Nám se ale taky daří, kluci si věří, takže se soupeře rozhodně nebojíme. Naopak, chceme derby ovládnout a vyhrát. Rozhodovat bude disciplína, protože má Škodovka velmi dobré přesilovky. Musíme hrát proto čistě a bez chyb,“ dodal Tomáš Mariška.

Utkání mezi HC Energií Karlovy Vary a HC Škoda Plzeň se hraje dnes od 15:30 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Škoda Plzeň, KV Arena, HC Kometa Brno, HC Energie Karlovy Vary, ŠKODA AUTO a.s., HC Oceláři Třinec, Jan Bednář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie zabojuje o pátou výhru v řadě, v cestě stojí Indiáni  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.