Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Energie sehrála se Spartou vyrovnaný duel, na body ale nedosáhla

Hokejisté Karlových Varů se po desetidenní karanténě vrátili do extraligového kolotoče. V KV Aréně je ale čekal silný soupeř, který si odvezl všechny tři body do Prahy.

„Po dvou dnech, které jsme měli na přípravu, jsme do první třetiny vstoupili špatně. Nevím, jestli z přemíry snahy, nebo proč jsme udělali úplně zbytečné fauly a dostali jsme Spartu do hry a do vedení,“ popisuje první třetinu asistent trenéra Energie Tomáš Mariška.

Domácí tým sice do konce první dvacetiminutovky srovnal a ve druhém dějství hrál se Spartou vyrovnanou partii.

„Ve druhé třetině jsme zlepšili pohyb, hra se vyrovnala a paradoxně jsme my v této fázi udělali dvě chyby, které soupeř potrestal,“ pokračuje dále asistent trenéra.

Sparta tak šla ve druhé třetině do dvougólového vedení, které sice Energie díky trefě Černocha v 39. minutě snížila, ale to bylo z její strany vše.

„Myslím, že po dvou inkasovaných brankách se zápas zlomil. Ačkoliv jsme ve třetí třetině udělali všechno, tak jsme na to bohužel neměli dostatek síly a štěstí, abychom ten vyrovnávací gól dali,“ dodal k zápasu Tomáš Mariška.

Podobný názor na průběh utkání měl i trenér Sparty Miloslav Hořava, který ho hodnotil takto: „Věděli jsme, že jsou domácí po karanténě, že dlouho nehráli, což byla myslím jejich nevýhoda. V první třetině nám pomohly přesilovky, kdy jsme se dostali do vedení, do lepšího tempa. Druhou třetinu zase byli lepší domácí, i díky těm jejich přesilovkám. Zápas byl vyrovnaný, myslím, že jsme byli šťastnější, že jsme získali tři body.“

Další utkání čeká hokejisty karlovarské Energie v pátek, kdy se od půl šesté večer představí na ledě Vítkovic. Nedělní duel proti Zlínu je odložen a v úterý čeká karlovarský tým zájezd do Českých Budějovic, kde sehrají odložený zápas proti tamnímu Motoru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Energie/Aleš Bedlík

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, HC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary, Madeta Motor České Budějovice, HC Vítkovice Ridera, PSG Zlín, Miloslav Hořava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie sehrála se Spartou vyrovnaný duel, na body ale nedosáhla  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.