Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chceme hrát hokej, který bude diváky bavit, říká trenér Baníku Sokolov Tomáš Hamara

Hokejisté Baníku Sokolov vstupují do druhé sezony Chance ligy, ve které chtějí stabilizovat kádr. Klub oslaví v letošním roce 75. narozeniny a hráči budou nastupovat v nových dresech. Cílem je atakovat příčky play off.

„Původně měla být tato sezona sestupová, ale kvůli koronaviru je stejně jako ta loňská nesestupová. Chceme proto stabilizovat tým, přitáhnout diváky a předvádět kvalitní hokej. Rádi bychom atakovali příčky zaručující play off,“ uvedl trenér Baníku Sokolov Tomáš Hamara.

Tým Sokolova spolupracuje s hokejovou Energií a Spartou Praha. Trenéři chtějí vytvořit konkurenci už na tréninkových jednotkách, kde chtějí mít k dispozici pětadvacet hráčů a donutit je bojovat o místo v sestavě i na tréninku. „Myslíme si, že by se nás spodní patra tabulky neměly týkat a věřím, že se popereme o play off,“ řekl kapitán Baníku Sokolov Tomáš Rohan, který věří v sílu týmu, který vede.

V Sokolově se v posledních letech podařilo nejen postoupit do Chance ligy, ale také zrekonstruovat a zmodernizovat zimní stadion, do kterého město nainvestovalo nemalé prostředky. „Sokolov je hokejové město a my chceme hokej podporovat. Snažíme se hokeji pomáhat a jsme rádi, že hlavně děti mají čisté a nové šatny a odpovídající zázemí pro sport,“ doplnila starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Klub má nyní stabilizovaný nejen kádr, ale i rozpočet, jehož sestavování nebylo jednoduché. „Situace není nejlepší a my se musíme připravit na dobu pouhelnou. Rozpočet jsme ale i přesto všechno lehce navýšili a díky nové spolupráci s pražskou Spartou bychom měli mít i dostatek kvalitních hráčů,“ uzavřel prezident klubu Václav Dobřemysl.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky hokej, chance liga, Baník Sokolov, HC Baník Sokolov, Tomáš Hamara, 1. česká hokejová liga, HC Sparta Praha, trenér, Tomáš Rohan, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chceme hrát hokej, který bude diváky bavit, říká trenér Baníku Sokolov Tomáš Hamara  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.