Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejlepší střelec Chance ligy se porve o místo v Energii. Na zkoušku přichází Martin Kadlec

V rámci přípravy na novou sezonu se k A-týmu karlovarské Energie připojí útočník Martin Kadlec. Jednatřicetiletý střelec přichází do lázeňského města na čtrnáctidenní zkoušku, během níž se bude snažit vybojovat si v extraligovém kádru místo.

Martin Kadlec si za poslední dvě sezony udělal na prvoligových kluzištích výrazné jméno. Odchovanec Kadaně se v dresu Stadionu Litoměřice bodově utrhl ze řetězu. V ročníku 2018/2019 zapsal ve pouhých 44 zápasech 25 gólů a 29 asistencí. V následném play-off pak přidal ještě jednu branku a tři nahrávky.

Vloni laťku posunul ještě o kousek výše, své osobní maximum totiž dokázal vylepšit. Kadlec se se svými dvaatřiceti přesnými zásahy stal nejlepším střelcem celé sezony Chance ligy. Základní část skončil s celkovými šedesáti kanadskými body, což jej v produktivitě zařadilo na čtvrté místo.

„Martin Kadlec podepsal smlouvu v Sokolově a jelikož byl v loňské sezoně velice produktivní, tak jsme se rozhodli po domluvě s vedením Baníku ho na čtrnáct dní v našem kádru vyzkoušet. Chceme mu dát příležitost i v nějakém utkání pro případ, kdybychom ho v sezoně potřebovali využít,“ říká hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Sedmého nejlepšího hráče loňské sezony podle žebříčku webu hokej.cz letos představil jako posilu Sokolov. Z Baníku nyní ostrostřelec, jenž si ve své kariéře mimo jiné zahrál také v Bělorusku, míří do partnerské Energie. Pod trenérským štábem v čele s Martinem Pešoutem bude mít část přípravy na to, aby si v extraligovém mužstvu vybojoval své místo.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto hclitomerice.cz

Štítky hokej, posila, HC Energie Karlovy Vary, Martin Kadlec, energie, 1. česká hokejová liga, FK Baník Sokolov, Sportovní klub Kadaň, FC Baník Ostrava, Bělorusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší střelec Chance ligy se porve o místo v Energii. Na zkoušku přichází Martin Kadlec  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.