Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sportes usnadní fungování sportovního klubu, říká ambasador projektu Michal Eisenkolb

PR článek

Manažerům sportovních klubů, sportovcům, ale i jejich rodičům slouží nový administrativní a evidenční systém Sportes. Ten umí pracovat s členskou základnou mládežnických sportů, nabízí trenérům, hráčům i rodičům lepší přehled. Pro Pražskou Drbnu představil systém Sportes ambasador projektu Michal Eisenkolb.

Ryze česká aplikace

Mohl byste čtenářům představit systém Sportes?
Jde o sportovně-evidenční systém, který je určený pro malé i velké sportovní kluby. Jeho úkolem je nastartovat digitalizace klubů. Díky Sportesu získá daný klub jasné výstupy, analýzy a efektivní řízení. Vše je navíc dostupné na jednom místě. Sportovní kluby dnes často pracují tak, že ve výpisech hledají platby o zaplacení členských příspěvků, vedou evidenci tréninků, personální evidenci a komunikují off-line. To stojí čas a peníze a často tvoří větší množství chyb.

Jak dlouho Sportes vznikal a kde se vzal prvotní nápad k jeho vytvoření?
Vývoj aplikace, která je jak pro Andriod, tak pro iOS, trval téměř dva roky. Lze ji navíc spustit i na počítači. Kluci, kteří tento systém vymysleli, se potýkali s tím, že měli klub, kde vlastně nikdo nebyl schopný pořádně vést evidenci příspěvků nebo docházky na tréninky a tak dál, takže tam někde byl zrod nápadu. Já jsem se stal v uvozovkách pouze ambasadorem systému. Oslovili mě, tato nabídka mě velmi zaujala, protože mám rád české produkty a také takové produkty, které mi dávají smysl. Když už něčemu propůjčím jméno, chci, aby to dávalo smysl a věřím tomu.

Docházka, členské zdi i příspěvky

Co všechno Sportes umí?
Je v něm obsaženo prakticky všechno, co může sportovní klub potřebovat. Od docházky, přes členské zdi, potažmo příspěvky, které se mohou v systému propisovat a exportovat pro potřeby grantů a dotací. Navíc je to kompletně český systém, který dělali čeští vývojáři, což znamená, že Sportes má i českou podporu.

Jak funguje administrativní systém Sportesu? Kdo do něj může zasahovat?
V klubu musí být člověk, který má na starosti peníze a dělá klasickou administrativní práci. Jenže díky Sportesu je tato práce velmi zjednodušená, pověřený člověk nemusí nikde nic párovat, jen kontroluje. Jakmile jeden člen zaplatí, hned se platba automaticky spáruje s jeho jménem a rodným číslem, které je v systému zavedeno. A tuto informaci nemá jen ten daný člověk, který to má na starost, ale ví to i trenér nebo případně rodič hráče. Administrace má však několik levelů a přístupů. Manažer v zásadě využívá a vidí veškeré funkcionality. Ostatní mají práva k funkcím, které spravují. Pak je informační a komunikační část, a to pro rodiče a členy. Notifikace upozorňují na informace i on-line komunikaci s rodiči.

Z pohledu kouče a hráče

V čem je Sportes dobrý z pohledu kouče?
Pro mě jako pro kouče je systém skvělý v tom, že vím, že většina dětí má telefony „přirostlé k ruce“, takže vždy uvidí notifikaci v rámci operativních změn a například omluvenka z tréninku zabere jedno kliknutí, pokud to však povolí rodiče. Moc se mi také líbí možnost dvojího přístupu – svůj přístup má dítě, svůj přístup má rodič. Rodič tím pádem může kontrolovat, zda jeho dítě skutečně chodí na tréninky. Jako trenér to mám velmi jednoduché, nemusím si nikam zapisovat čárky, ale jen si během dvouminutové rozcvičky odklikám, kdo přišel a kdo se omluvil. To je další velká výhoda mobilní aplikace, telefon můžu mít s sebou na hřišti a hned si do něj zapisovat docházku.

Jak vypadá uživatelské prostředí z pohledu hráče?
Hráč má přístup na členskou zeď pod svým loginem, heslem a tak dále. A na zdi se mu objeví všechny jeho události, tréninky, zápasy a další věci. Před každou událostí na hráče vyskočí notifikace a on jen zaškrtne, zda jde, nebo ne.

Co mohou kluby dělat, pokud chtějí začít používat Sportes?
Za první dva týdny fungování si testovací verzi Sportesu stáhlo k vyzkoušení přes 200 klubů. Pokud někdo chce Sportes používat, ať se podívá na Sportes.cz, kde je možnost stáhnout si zdarma zkušební verzi. Během třiceti dní, kdy je služba zdarma, si každý může vyzkoušet, zda mu Sportes vyhovuje a pak již dle ceníku zaplatit ostrou verzi pro správu klubu..

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto repro Youtube

Štítky rozhovor, trenér, aplikace, sport, Sportes, sportovní klub, trénink, Drbna.cz, iOS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportes usnadní fungování sportovního klubu, říká ambasador projektu Michal Eisenkolb  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.