Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Vydírání, fyzické napadení, krádež ve večerce i pervitin. Muži z Varů hrozí osm let

Karlovarští policisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Karlových Varů. Přičítají mu hned několik prohřešků od poskytnutí pervitinu, vydírání, fyzického napadení, ale i krádeži ve večerce ve městě. Za to mu pak hrozí až osm let vězení.

Muž nejprve poskytl pervitin známému a poté po něm chtěl peníze, i když už je měl dostat. „Měl ho několikrát fyzicky napadnout, a to i přesto, že mu muž peníze dal, a když peníze neměl, tak mu poskytl místo toho různé potraviny. Oba se měli znovu potkat na ulici v červenci a šestatřicetiletý muž ho okamžitě fyzicky napadl, kdy ho několikrát udeřil i vycházkovou holí. I v tomto případě po něm chtěl další finanční prostředky za drogu, kterou mu dříve poskytl. Přitom mu vyhrožoval dalším napadením. Konflikt ukončila až přivolaná policejní hlídka,“ popsal mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Další problém? Ve druhé polovině srpna měl přijít do prodejny smíšeného zboží v Karlových Varech. Po prodavači požadoval cigarety s tím, že je přijde zaplatit až následující den. Ten to odmítl a muž si cigarety vzal a z prodejny utekl.

„Prodavač se za ním rozběhl, a nakonec mezi nimi došlo na ulici k potyčce, při které šestatřicetiletý muž použil kovovou tyč, kterou muži způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici,“ uvedl mluvčí.

Stíhaný muž navíc také měl absolvovat ochranné léčení proti toxikomanické a protialkoholní ve formě ambulantní, které mu bylo uloženo usnesením Okresního soudu v Trutnově. Jenže ani to nevykonal.

Karlovarští kriminalisté už zahájili trestní stíhání muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Obviněný muž byl vzat na vazbu. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let,“ uzavřel Kopřiva.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anh Tuan Tran

Štítky policie, karlovy vary, vydírání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vydírání, fyzické napadení, krádež ve večerce i pervitin. Muži z Varů hrozí osm let  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.