Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Mariánské Lázně mají novou vyhlášku o veřejném pořádku i nového šéfa strážníků

Nová vyhláška od července upřesňuje místa se zákazem kouření a pití alkoholu na veřejných místech v Mariánských Lázních. Město má také nového ředitele městské policie. Je jím Ladislav Martínek, který byl dlouholetým velitelem strážníků v Ostrově na Karlovarsku. Jedním z jeho úkolů, kromě stabilizace kolektivu a náboru dalších strážníků, bude právě zajištění dodržování nové vyhlášky.

"Myslím si, že jsme teď poměrně dost zvýšili platy městských strážníků, a já pevně doufám, že se to projeví i na zájmu lidí, kteří by chtěli vstoupit do řad Městské policie Mariánské Lázně. Samozřejmě bych si přál, abychom měli plný stav, abychom těch lidí měli kolem třiadvaceti a abychom měli dostatečné množství hlídek na pokrytí celého města. Při nynějším podstavu Policie ČR, který v celém okrese Cheb je, tak městská policie leckdy supluje právě práci Policie ČR. Jejich spolupráce je na velmi dobré úrovni," řekl starosta Mariánských Lázní Martin Hurajčík (ANO).

Vyhlášku o veřejném pořádku město aktualizovalo po vyhodnocení situace a na základě objemu stížností obyvatel, který narůstal. Upřesňuje místa a vzdálenosti od nich, kde omezení začala platit. Kouření je nyní zakázáno kromě zákonem stanovených míst i v blízkosti škol, zdravotnických zařízení, dětských hřišť nebo obchodních center. Totéž platí i pro popíjení alkoholu na veřejnosti. Vyhláška se primárně nezaměřuje na lidi bez přístřeší. Podle Hurajčíka má vyhláška stanovený i podrobný sankční mechanismus, takže bude její dodržování lépe vymahatelné než už dřívější obecné vyhlášky.

Martínek přichází podle starosty do Mariánských Lázní s třicetiletými zkušenostmi v městské i státní policii. Aktuálně bude řídit 15 strážníků. Nový ředitel plánuje i soustředění služebny na jedno místo, dosud má pracoviště na dvou místech ve městě. "Očekáváme větší viditelnost městské policie v ulicích v dobrém slova smyslu a zajištění dohledu nad bezproblémovým chodem města. Preventivní činnost je tady už dlouhodobě na velmi vysoké úrovni, v tom bychom chtěli pokračovat, stejně jako v dopravní výuce dětí," dodal starosta. Nová je pro Mariánské Lázně i myšlenka na zřízení asistentů prevence kriminality, kteří dosud ve městě nebyli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nová vyhláška, vyhláška o veřejném pořádku, nový šéf strážníků, zákaz kouření, zákaz pití alkoholu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské Lázně mají novou vyhlášku o veřejném pořádku i nového šéfa strážníků  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.