Počasí dnes19 °C, zítra28 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Akce policistů na první prázdninový víkend. V Karlovarském kraji rozdali skoro 250 pokut

Během prvního prázdninového víkendu se tradičně konají policejní akce. Nejinak tomu bylo i letos. Policisté v Karlovarském kraji zvládli zkontrolovat téměř 1800 vozidel a rozdali 248 pokut, nejčastěji za nevyhovující technický stav.

„Cílem akcí je zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, a co v nejvyšší míře snížit rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků,“ vysvětlil mluvčí policie Jan Bílek.

Téměř 150 policistů z dopravní a pořádkové policie během uplynulého víkendu zkontrolovalo přibližně 1800 vozidel, přičemž zjistili 248 přestupků, z nichž 14 oznámili příslušnému správnímu orgánu a 234 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě.

„Nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav, celkem ve 112 případech. 43 řidičů překročilo stanovenou rychlost. Jeden řidič řídil pod vlivem návykových látek a u dvou řidičů policisté zjistili, že mají vyslovené platné zákazy řízení,“ vypočítal mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, akce, kontroly, karlovy vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akce policistů na první prázdninový víkend. V Karlovarském kraji rozdali skoro 250 pokut  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.