Počasí dnes28 °C, zítra18 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Soud potvrdil za ubití ženy na Sokolovsku železnou tyčí výjimečný trest 22 let vězení

Vrchní soud v Praze potvrdil výjimečný trest 22 let vězení Bartolomeji Horváthovi, jenž podle rozsudku loni na Sokolovsku ubil tyčí ženu, která mu nechtěla dát pervitin. Muž se k činu doznal, původně se státním zástupcem uzavřel dohodu o vině a trestu. Plzeňský krajský soud ji ale neschválil, dohodnutý trest 18 let vězení se mu zdál příliš mírný. S tím souhlasil i odvolací soud, který zamítl Horváthovo odvolání. Pozůstalým musí odsouzený muž zaplatit nemajetkovou újmu 4,5 milionu korun.

Dvaačtyřicetiletou ženu Horváth napadl počátkem loňského února v Novém Sedle poté, co mu odmítla dát na dluh pervitin. Na ženu zaútočil kovovou tyčí, nejméně pětkrát ji udeřil do hlavy. Oběti poté ukradl mobil a pervitin. Ženu nechal ležet na zemi, přikryl ji peřinou a odešel z bytu.

Horváth se k činu doznal a letos v lednu uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Dohodnutý trest 18 let vězení byl ale podle plzeňského krajského soudu nepřiměřeně mírný. „Výjimečný trest odnětí svobody v trvání 22 let je trestem přísným, nikoli však nezákonným," konstatoval předseda odvolacího senátu Martin Zelenka. Poukázal na osobnost obžalovaného, která má podle znalců agresivní rysy, možnost nápravy obžalovaného označili lékaři jako obzvláště ztíženou.

Horváth byl už v minulosti odsouzen ke 14 letům vězení za pokus o vraždu starší ženy na Sokolovsku. Důchodkyni napadl kvůli tomu, aby získal peníze do hracích automatů. Napadená se zachránila předstíráním, že je mrtvá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Opět ,,diskriminovaný " člen státem chráněného etnika......

Středa, 12. června 2024, 23:10Odpovědět

Soud potvrdil za ubití ženy na Sokolovsku železnou tyčí výjimečný trest 22 let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.