Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Surovec napadl nožem svoji matku, oloupil ji o peníze a nakonec ji málem udusil

S nožem v ruce ohrožoval pětadvacetiletý muž z Chebu svoji šestašedesátiletou matku. Pak ji surově napadl, odvezl pryč autem a nakonec ji okradl. Byl obviněn z loupeže a z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Nejprve muž vypáčil okno a vnikl do suterénu rodinného domu v Chebu, který vlastní jeho matka. Po chvíli usnul na gauči v jedné z místností, kde ho o několik hodin později objevila právě jeho matka, která ho nakonec v domě nechala. „Po probuzení začal muž nožem ohrožovat svou matku, přitom jí vyhrožoval a chtěl po ní, aby mu dala peníze nebo klíče od jejího vozidla,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Poté pachatel ženu přinutil, aby s ním jela k bankomatu a tam peníze vybrala. Žena tak nakonec ze strachu o svůj život a zdraví učinila. Žádné peníze ale nevybrala, protože na účtu žádné finanční prostředky neměla. „Poté měla jet žena společně se svým synem směrem k hraničnímu přechodu. Na parkovišti se snažila z vozidla utéct, ale to se jí nepodařilo. Následně začala křičet a syn jí přiložil ruku na ústa a držet jí tam tak dlouho, než se jí začalo špatně dýchat. Po chvíli mu žena opět ze strachu vydala peníze ve výši několika stovek korun, které měla u sebe, a její syn z automobilu utekl,“ uvedl policejní mluvčí.

Po tomto jednání mladý muž ještě jednou vnikl na pozemek domu v Chebu a odcizil tam pracovní obuv. Případem se okamžitě začali zabývat chebští policisté a kriminalisté, kteří pětadvacetiletého muže po několika hodinách zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky útok nožem, oloupil matku, loupež, napadl matku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Surovec napadl nožem svoji matku, oloupil ji o peníze a nakonec ji málem udusil  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.