Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pár z Karlovarska šil padělky značkové obuvi a prodával nelegální cigarety

Vietnamský pár šil v Potůčkách na Karlovarsku padělky značkové obuvi a prodával nelegální cigarety. Plzeňští celníci při domovní prohlídce rodinného domu a jiných prostor objevili a zajistili téměř 1500 párů padělků obuvi a více než jeden kilogram různých nášivek renomovaných značek. Zabavili také 151 tisíc kusů cigaret a deset kilogramů tabáku.

„Na základě operativních informací celníci prověřovali vietnamský pár, který měl obchodovat s nelegálními tabákovými výrobky. Ty byly bez označení tabákovou nálepkou nebo měly polskou nálepku či nápis Duty free," uvedla Martina Kaňková ze sekce pátrání Generálního ředitelství cel. Na stejném místě skladovali manželé i obuv, kterou podle mluvčí různým způsobem upravovali tak, aby mohla být vzápětí prodávána jako originál renomovaných světoznámých značek. S nelegálním zbožím s největší pravděpodobností obchodovali na místní tržnici.

Hodnota padělaných bot byla předběžně vyčíslena na téměř čtyři miliony korun, únik na spotřební dani u tabákových výrobků na více než 560 tisíc korun.

„Kromě zboží celníci zajistili jako náhradní hodnotu za výnos z trestné činnosti hotovost ve výši 8000 eur a 1650 švýcarských franků," dodala mluvčí. Podezřelé jsou podle ní nejméně tři osoby a případ je dále v šetření.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Generální ředitelství cel

Štítky kriminalita, clo, Karlovarský kraj, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pár z Karlovarska šil padělky značkové obuvi a prodával nelegální cigarety  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.