Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dva vykutálení vyděrači obrali svoji oběť o 600 tisíc korun. Na ženu vyvíjela dvojice stále drsnější tlak

Vydírání má mít na svědomí dvaapadesátiletý muž společně s dvaasedmdesátiletou ženou. Ta se měla seznámit před obchodním domem v Mariánských Lázních s dvaapadesátiletou ženou. Okamžitě ji požádala o finanční hotovost, kterou jí žena poskytla. A nezůstalo u jediné půjčky. Brzy půjčování přerostlo v surový nátlak a vyhrožování fyzickou likvidací.

„Následující den se obě ženy znovu potkaly. V tomto případě měla žena půjčit obviněné ženě požadované finanční prostředky. V dalších dnech a měsících měla dvojice dvaapadesátiletou ženu opakovaně kontaktovat s žádostí o půjčení finančních prostředků,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Žena dvojici peníze ve většině případů opravdu půjčila, ovšem nedocházelo k vrácení finančních prostředků a proto se žena rozhodla další peníze dvojici již nepůjčovat. „Poté měla dvojice začít ženě vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že jim nepůjčí další peníze. Kromě toho dvojice vyhrožovala fyzickým napadením ostatních členů rodiny. Stupňující se agresivní chování obviněné dvojice v ženě vyvolalo obavu o zdraví své i svých blízkých a proto se rozhodla celou věc oznámit na policii,“ uvedl policejní mluvčí.

Kriminalisté vyšetřující tento případ dvojici zadrželi začátkem září v Mariánských Lázních, konkrétně na domluveném místě, kde jim měla dvaapadesátiletá žena předat další finanční prostředky. Svým jednáním dvojice obviněných sví oběti způsobila škodu přibližně 600 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. Trestní stíhání dvaasedmdesátileté ženy probíhá na svobodě. V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky vydírání, dvojice vyděračů, vydírali ženu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva vykutálení vyděrači obrali svoji oběť o 600 tisíc korun. Na ženu vyvíjela dvojice stále drsnější tlak  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.