Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Celníci si došlápli na provozovatele hazardu. Za porušení zákona jim hrozí milionové pokuty

Více než dvě desítky kontrol provozování hazardních her provedli ve svém regionu karlovarští celníci od začátku letošního roku a odhalili několik pochybení. Nejčastějším prohřeškem je to, že provozovatelé nijak neevidují návštěvníky a umožňují, aby na automatech hrály i osoby mladší 18 let. Hazardních her se zúčastňovali také samotní zaměstnanci podniků.

Porušení zákona se provozovatelé legálních hazardních her nejčastěji dopouštějí nedodržením povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru. „Tím umožňují účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let, nebo osobám zapsaných v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách,“ uvedla mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková.

V rámci provedených kontrol celníci zjistili, že si hazardních her užívaly i osoby, které byly v hernách zaměstnané nebo se podílely na jejich provozu. „Kontrolované osoby dále umístily v herním prostoru nepovolené nápisy, reklamy a loga, a také v kasinu neumožnily hru nejméně u tří hracích stolů živé hry, a to po celou provozní dobu kasina, čímž byl porušen zákon o hazardních hrách,“ pokračuje mluvčí.

Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše tří milionů korun. „Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci ve svém regionu také 17 nelegálních technických herních zařízení bez vydaného povolení Ministerstva financí, případy jsou v řízení. Provozovatelům výherních přístrojů hrozí pokuta až do výše 50 milionů,“ dodala Havelková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky celníci, kontroly celníků, hazardní hry, herny, kontroly v hernách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci si došlápli na provozovatele hazardu. Za porušení zákona jim hrozí milionové pokuty  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.