Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ukradl dřevo za 600 tisíc. Teď mu hrozí až pětiletý trest

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Plzeňska za to, že prodával dřevo, které mu nepatřilo. Během letošního února si několika třemi krádežemi přišel na zhruba 600 tisíc korun. V případě prokázání viny mu nyní hrozí až pět let vězení.

Nejméně ve třech případech měl letos v únoru oslovit pětadvacetiletý muž z Plzeňska podnikatele, zabývajícího se nákladní dopravou vytěženého dřeva, a nabídnout mu prodej až 175 metrů krychlových smrkového a modřínového dřeva z různých míst na Karlovarsku.

„Po předchozí telefonické dohodě měl na určené místo, kde se skládky dřeva nacházely, přijet pětadvacetiletý muž s nákladními automobily vybavenými hydraulickou rukou. Ve dvou případech se jednalo o takové množství dřeva, že na místo musely přijet dva nákladní autmobily,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. Pachatel poté dřevo vždy prodal devětadvacetiletému podnikateli za výrazně nižší částku, než byla opravdová hodnota vytěžené dřevní hmoty.

„Svým jednáním způsobil škodu přibližně 600 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnil Bílek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, dřevo, zloděj, trest, Plzeňský kraj, Jan Bílek, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukradl dřevo za 600 tisíc. Teď mu hrozí až pětiletý trest  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.