Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena z muže vylákala zhruba 230 tisíc korun. Hrozí jí vězení

Pětadvacetiletá žena čelí obvinění z krádeže a podvodu. Na ulici se seznámila s mužem a poté ho měla využít k finančnímu obohacení. Postupně z něj mimo jiné díky nákupům měla vylákat zhruba 230 tisíc korun.

Celý příběh začal na konci března letošního roku. „Obviněná žena měla požádat na ulici v Karlových Varech sedmatřicetiletého muže trpícího poruchou autistického spektra o finanční prostředky na nákup pohonným hmot. Muž ženě peníze poskytl a poté spolu odešli do bytu, který obývá společně se svou matkou,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva

Druhý den žena chtěla po muži zapůjčit auto a dotyčný jí to umožnil. Poté společně s dalším mužem odjeli do Německa na nákupy. „V Německu měl muž za ženu v několika případech platit její nákup, a zároveň jí poskytnout i peníze v hotovosti. Muž chtěl následně část zbylých peněz vrátit, což ale žena odmítla a peníze si ponechala pro svou potřebu,“ popsal Kopřiva. 

V dubnu se dotyčná ozvala znovu s tím, že potřebuje na toaletu a převléct se. Muž ji do bytu pustil a obviněná poté měla prohledat ložnici, odkud odnesla šperkovnici s náušnicemi, prsteny, různými mincemi či řetízkem.

„Tímto svým jednáním měla žena, která již byla v minulosti za krádeže pravomocně odsouzena, způsobit celkovou škodu přibližně 230 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal Kopřiva. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, podvod, žena, peníze, Německo, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena z muže vylákala zhruba 230 tisíc korun. Hrozí jí vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.