Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilému řidiči spadla při jízdě cigareta a naboural do auta autoškoly

Několik prohřešků naráz si připsal třiatřicetiletý řidič, který se projížděl se svým automobilem značky Škoda po Sokolově. Za volant sedl přesto, že byl opilý a měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Při jízdě si navíc dopřával cigaretu, kvůli níž nakonec narazil do vozu autoškoly.

Muž doplatil na svou vášeň pro tabák. V autě si totiž dopřával cigaretu, která mu nečekaně vyklouzla z ruky. „Při zvedání spadlé cigarety měl přední částí vozidla narazit do zadní části před ním jedoucího vozidla autoškoly. Po příjezdu policistů se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,57 promile,“ popsala mluvčí policistů Kateřina Pešková.

Řidič po chycení putoval k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Navíc policisté lustrací zjistili, že šofér má na kontě další vroubek od okresního soudu v Sokolově. Ten mu vydal zákaz řízení všech motorových vozidel. Nyní se k soudu dostaví znovu, jelikož způsobil škodu kolem 40 tisíc korun a čelí obvinění policie.

Sokolovští dopravní policisté sdělili třiatřicetiletému muži ze Sokolova podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Pešková.

Ohodnoť článek

Foto Michal Šťastný.

Štítky Policie, Sokolov, Alkohol, Kouření, cigareta, autoškola, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilému řidiči spadla při jízdě cigareta a naboural do auta autoškoly  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.