Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tempel byl po 20 letech propuštěn z vězení, původně tam měl být doživotně

Věznici v Bělušicích na Mostecku dnes zhruba v 9:30 opustil Robert Tempel, zůstával tam po zrušení doživotí za dvojnásobnou vraždu kvůli dřívějšímu trestu. Ve věznicích strávil zhruba 20 let. Zproštěn obžaloby z vraždy byl pro nedostatek důkazů po zásazích Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku a českého Ústavního soudu. O jeho propuštění na svobodu dnes novináře informoval ředitel věznice Ondřej Kroupa. Tempel je třetí doživotně odsouzený, co vychází z vězení.

„Chci vás seznámit se skutečností, že na základě rozhodnutí okresního soudu v Sokolově jsme právě pana Tempela propustili," řekl bez dalších detailů ředitel.

Dvojnásobná vražda, za kterou byl Tempel potrestán, se stala na lesním parkovišti u Hruškové na Sokolovsku. Tempel tam podle zrušeného rozsudku předal své oběti 400 000 korun za auto, které si údajně chtěl koupit. Následně prý muže zastřelil a zasáhl podle obžaloby i druhého muže a poté jej bil do hlavy železnou tyčí s kusem betonu a montážním klíčem. Obě těla podle názoru obžaloby následující den zakopal na Chebsku.

O detailech případu jsme informovali již dříve.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky ČR, soud, vražda, Tempel, Bělušice, FLEŠ, Evropský soud pro lidská práva, Štrasburk, okres Most, Sokolov, okres Sokolov, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tempel byl po 20 letech propuštěn z vězení, původně tam měl být doživotně  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.