Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Požár u nádraží v Lokti. Shořel roky prázdný dům, hasiči evakuovali sousedy

Střecha je v plamenech. Takové bylo hlášení svědků na tísňovou linku. V noci na pondělí hořel roky neobydlený dům nedaleko nádraží v Lokti. Hasiči museli evakuovat blízký dům, zásah se protáhl do ranních hodin.

„Hořící dům je dlouhodobě prázdný, neobývaný, nedošlo tak k žádnému zranění osob. Vzhledem k intenzitě požáru, kdy plameny zasáhly již celou střechu, rozhodl velitel zásahu o evakuaci obyvatel sousedního domu a také o ochraně vedle stojících domů,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Po likvidaci plamenů bylo potřeba vyčistit prostor zasažený požárem, kde mohla být další skrytá ohniska. Zásah tak trval až do ranních hodin. „Po kontrole místa požáru s použitím termokamery si místo převal majitel objektu. Evakuované osoby se domů vrátily ještě v průběhu noci, vedlejší dům nebyl požárem zasažený,“ dodal mluvčí. 

Příčina požáru je v šetření, předběžná škoda je odhadnuta na jeden milion korun. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

Ohodnoť článek

Foto HZS KVK

Štítky požár, hasiči, Loket, dům, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár u nádraží v Lokti. Shořel roky prázdný dům, hasiči evakuovali sousedy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.