Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Opilí agresoři napadli před ubytovnou policejní hlídku, skleněnou lahví útočil i nezletilý chlapec

K ohlášenému zranění jednoho silně opilého muže vyjížděli karlovarští policisté na jednu z místních ubytoven. Ještě před nimi tam už dorazili záchranáři. Situaci na místě značně zkomplikovali a vyhrotili dva muži pod vlivem alkoholu, kteří napadli policejní hlídku. Do incidentu se zapojil také nezletilý chlapec. Nedaleko byla celá řada dalších osob, které hlasitě komentovaly celý zásah. To už ale před objekt ubytovny přijelo jako posila několik dalších policejních hlídek.

„Po příjezdu na ubytovnu policisté se zraněným mužem provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem přes tři promile alkoholu. Následně měla k zasahujícím policistům přijít dvojice osob ve věku 27 a 33 let, která je měla začít bezdůvodně vulgárně napadat,“ popsala začátek konfliktu mluvčí policie Eva Valtová.  

Policisté dvojici agresivních opilců vyzvali, aby zanechali svého jednání. I přes opakované výzvy oba muži svého jednání ale nenechali a pokračovali ve svém agresivním chování, které se vůči policistům stupňovalo. Z tohoto důvodu policisté proti dvojici osob použili donucovací prostředky a oba muže zajistili.

„Při zákroku měl k policistům zezadu přijít nezletilý chlapec, který měl na jednoho z policistů zaútočit skleněnou lahví. Tou měl policistu udeřit do horní části těla a následně ho do stejného místa ještě několikrát udeřit pěstí. Policista měl chlapce okamžitě vyzvat, aby svého jednání zanechal. Ten výzvy uposlechl a z místa odešel,“ konstatovala policejní mluvčí.

Po zpacifikování obou agresivních opilců policisté zajistili ještě čtyřicetiletého muže, který měl v místě události poničit skleněnou výplň vstupních dveří do ubytovny. Dvojice agresorů je podezřelá ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku. Třetí muž se dopustil spáchání přestupku proti majetku. Za přestupek jim může být uložena ve správním řízení pokuta až do výše 50 tisíc korun.

„Ve věci fyzického napadení policisty ze strany nezletilého chlapce kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání činu jinak trestného násilí proti úřední osobě,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky napadení policejní hlídky, opilý agresor, zraněný muž, útok na veřejného činitele, ubytovna, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilí agresoři napadli před ubytovnou policejní hlídku, skleněnou lahví útočil i nezletilý chlapec  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.