Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Policie bude letos častěji kontrolovat vodní nádrž Horka

Karlovarští policisté budou letos častěji kontrolovat vodní nádrž Horka. Ta spadá do ochranného pásma vodního zdroje, a proto je do ní, ale i do jejího okolí, vstup zakázán. I přesto se ale najdou tací, kteří zákaz nerespektují a vydají se do nádrže například rybařit. S kontrolami hůře přístupných terénu bude letos policistům pomáhat čtyřkolka.

Kontroly ve vodní nádrži Horka budou letos policisté z Habartova provádět častěji. Zaměřovat se budou podle mluvčího Jakuba Kopřivy například na rybáře. „Policisté se zaměří na rybáře, kteří i přes vyslovený zákaz na vodní nádrži rybaří. Například jeden takový byl přistižen policisty z obvodního oddělení Habartov během noční kontroly ve druhé polovině června minulého roku,“ uvedl. 
 
Kontrolovat se budou ale také neoprávněné vstupy do prvního ochranného pásma vodního zdroje. I tam je vstup přísně zakázán. „Policejní kontroly budou probíhat přes den, a i v noci v nepravidelných intervalech spolu s pracovníky Povodí Ohře po celou rybářskou sezonu,“ popsal Kopřiva. S kontrolami hůře přístupného terénu nebo lesních cest, bude letos policistům pomáhat čtyřkolka. 

Případů, kdy se lidé do zakázaného pásma vydají, a někdy i auty, řeší policie každoročně několik. Lidem přitom za přestupek hrozí pokuta až osm tisíc korun, zákaz činnosti nebo může být uděleno propadnutí věci. „V případě, že se někdo dopustí škody vyšší než 5 tisíc korun, půjde o trestný čin pytláctví. Za tento trestný čin by pachateli hrozil trest odnětí svobody, a to až na dva roky,“ uzavřel Kopřiva.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, vodní nádrž, Horka, rybáři, Habartov, Povodí Ohře (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie bude letos častěji kontrolovat vodní nádrž Horka  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.