Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Podnikatel neodváděl státu povinné platby za své zaměstnance, ponechal si pro sebe 800 000 korun

Velké starosti s platbou zálohy daní, ale i s odvody platby za sociální zabezpečení a zdravotní pojištění svých zaměstnanců si nedělal podnikatel z Karlovarska. Celkem tak neoprávněně získal na úkor státu téměř milion korun. Teď mu za to v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest vězení. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání přečinu neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby.

„Takového protiprávního jednání se měl dopustit jako jediný jednatel a společník společnosti, a to v období od března roku 2017 do července roku 2020. V průběhu tohoto období muž neměl odvést za své zaměstnance zálohy na dani z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti, pojistné na sociální zabezpečení a dále také zdravotní pojištění, ačkoliv byly zaměstnancům příslušné částky průběžně sraženy ze mzdy. Tímto jednáním měl pro společnost získat neoprávněný prospěch ve výši téměř 800 000 korun," informovala mluvčí policie Eva Valtová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky platba daní, sociálka, zdravotní pojištění, neodvedení daně, podnikatel, platba, daň, Karlovarský kraj, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatel neodváděl státu povinné platby za své zaměstnance, ponechal si pro sebe 800 000 korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.