Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hasiči z hořícího bytu zachránili dvě uvězněné osoby, zbytek domu se musel evakuovat

Ničivý požár zcela zdevastoval jeden z bytů v domě v Karlových Varech. V bytové jednotce navíc zůstal uvězněný muž a žena, kterým plameny odřízly cestu. Hasičům se je naštěstí podařilo zachránit pomocí žebříku. Spolu s obyvatelem bytu nad nimi je poté do nemocnice převezla záchranka, všichni tři se nadýchali kouře. Ostatních 14 obyvatel domu se muselo evakuovat.

V pátečních ranních hodinách vyjížděli hasiči k požáru bytu v Karlových Varech. Na tísňovou linku se obrátil jeden z obyvatelů zasaženého bytu, kde začalo hořet. První z celkem osmi jednotek byla na místě pět minut od ohlášení události.

„V tu chvíli z okna bytu šlehaly vysoké plameny, ve druhém okně bytu stál muž a žena, kterým plameny zcela odřízly možnost útěku. Hasiči tak obě osoby zachránili z hořícího bytu s použitím žebříku. Zároveň s hašením požáru rozhodl velitel s ohledem na silné zakouření domu o záchraně všech osob ze všech bytů,“ popisuje mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Celkem vyvedli hasiči ven 14 osob, pro které byl přistavený evakuační autobus. Po uhašení požáru a kontrole ostatních bytů se do nich mohli lidé opět vrátit.

„Zcela neobyvatelný je vyhořelý byt, jeho dva uživatelé skončily v nemocnici, stejně tak další osoba po nadýchání kouřem z bytu nad místem požáru. Příčina požáru a výše škody je v šetření,“ dodal Kasal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky krimi, požár, hasiči, evakuace, Karlovy Vary, dům, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči z hořícího bytu zachránili dvě uvězněné osoby, zbytek domu se musel evakuovat  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.