Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za pojistný podvod hrozí dvojici řidičů pět let vězení

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže a osmačtyřicetileté ženy, které obvinili ze spáchání přečinu pojistného podvodu.

„Muž a žena se střetli při dopravní nehodě. Ta se stala ve druhé polovině září loňského roku na Sokolovsku. Před oznámením dopravní nehody se řidič s řidičkou dohodli na uvedení nepravdivých a zkreslených informací. Ty pak následně uvedli do oznámení o nehodě, které předali pojišťovně k plnění,“ vysvětluje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Záměrně uvedené nepravdivé a zkreslené údaje o okolnostech vzniku dopravní nehody měly oběma pomoci získat neoprávněně finanční prostředky z pojistné smlouvy.

„A to se dvojici nakonec také podařilo. Pojistné plnění bylo dvojici vyplaceno a ta tak způsobila pojišťovně škodu téměř 150 tisíc korun. Později se ale ukázalo, že uvedené údaje nebyly pravdivé a proto došlo u obou osob k obvinění,“ dodal policejní mluvčí s tím, že dvojici hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, pojistná smlouva, pojistný podvod, peníze, vězení, policie, Karlovarský kraj, dopravní nehoda, okres Sokolov, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pojistný podvod hrozí dvojici řidičů pět let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.